YÖK Başkanı Yekta Saraç, akademik personele çeşitli indirim ve avantajlar sağlayan 'Müzekart Akademi' kartının çıkarılacağını duyurdu.

İşte Yekta Saraç'ın açıklamaları:

1- Üniversitelerimizi bilimin yanı sıra kültür ve sanatın da merkezi haline getirmek amacıyla bir süre önce başlatmış olduğumuz süreç sonuç üretmeye başladı.

2- Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile, üniversitelerimizdeki akademisyen, öğrenci ve idari personelin; sanatsal, kültürel ve sosyal alanlardaki faaliyetlerinin geliştirilmesi yönünde iş birliğinin arttırılması ve desteklenmesi içeren iş birliği protokolünü imzaladık.

3- Bakanlıkla birlikte belirleyeceğimiz üniversitelerde Bakanlığa bağlı birimler kültürel ve sanatsal etkinlikler yapacak.

4- Protokol kapsamında, üniversite öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz için, müze ve ören yerleri ziyaretlerinde çeşitli indirim ve avantajlar sağlayan 'Müzekart Akademi' kartı çıkarılacak.

5- Ayrıca protokol imza töreninde Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy'un, Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bölümündeki öğrencilerimizin müze ve ören yerlerinden ücretsiz faydalanması konusunda çalışma başlatılacağını da duyurdu.

6- Kültür ve Turizm Bakanımıza, Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bölümündeki öğrencilerimiz adına teşekkür ederiz.

7- Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile imzaladığımız iş birliği protokolünün akademik camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.