Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaklaşık bir hafta önce memurlara enflasyon üzerinde zam yapılacağını açıklamıştı. Bakan Bilgin "Memurlara gerçekleşen enflasyonun üzerinde sosyal koruma ilave zammı yapacağız" ifadelerini kullanmıştı.

 Bakan Bilgin'in açıklamalarının ardından Temmuz'da yapılacak enflasyon zammı haricinde ilave bir iyileştirme yapılacağına kesin gözüyle bakılıyordu. Ocak ayında yapıldığı gibi %2,5 veya daha üzeri bir oransal zam ile seyyanen zam tercihleri arasında değerlendirmelerin olduğunu ve ilave bir iyileştirmenin muhakkak yapılacağı iddia ediliyordu.

 TÜİK'in Haziran ayı TÜFE'yi açıklamasıyla memurların ve memur emeklilerinin 2022 yılı Temmuz artışı %41,86 olarak belirlenmişti. Bu oranın üzerine ilave bir iyileştirme yapılması beklenirken Bakan Bilgin'in yeni açıklamaları memur ve memur emeklilerini hayal kırıklığına uğrattı.

 Bakan Bilgin, bugün katıldığı bir televizyon programında şu açıklamalarda bulundu:

''Enflasyon, tahminlerimizi zorlayarak yüksek çıktı. Bu kadar artış beklemiyorduk. Bunda enerji sektörünün etkisi fazla. Yüzde 42'lik artış ciddi bir artıştır. Bu enflasyon şartları içerisinde çok yüksek değildir. Biz daha fazla vermek isterdik. Memur ve memur emeklisine yüzde 42 düzeyinde bir zam oranını gerçekleştireceğiz. Devlet 90 milyar lira alacağından vazgeçti. Çalışanları için vazgeçti. Devlet elini taşın altına fazlasıyla koydu. Tüm kamu çalışanları bu artıştan (memur zammı) istifade edecek. Türk devleti çalışanlarını ve emeklilerini koruma bilinciyle hareket etmekte ve böyle davranmaktadır.''

 Bilgin'in açıklamalarından ilave zamdan vazgeçildiği anlaşılsa da memur ve memur emeklileri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan ilave zamma ilişkin sözün yerine getirilmesini ve dişe dokunur bir müjdenin hemen açıklanmasını bekliyor.