Trakya Üniversitesi, Eylül 2021 tarihinde Akbank ile yapılan promosyon anlaşmasının, enflasyon karşısında çalışanlar aleyhinde güncelliğini kaybettiği gerekçesiyle, güncelleme istedi.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Trakya Üniversitesi Heyeti, Akbank iel Bu kapsamda 10 Ağustos 2022 tarihinde biraraya geldi.

05 Eylül 2022 tarihinde Trakya Üniversitesi Heyeti ile Akbank yetkilileri arasındaki ikinci görüşme sonucunda 3 yıl için 5.390,00 TL olan maaş promosyonu anlaşmasının kalan 2 yılı için ek 26.300,00 TL daha ödenmesi kararlaştırılarak revize edildiği duyurulmuştur.

Sağlık Sen Edirne Şube Başkanı Erhan Turhan tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Ya guncelleme yada iptal dedik, Ve bu gun itibariyle bizlerin ve Universite Yonetiminin kararli tutumu banka tarafindan idrak edilmis ve kalan 24 ay icin 26.300 tl teklifi ile rakam guncellenmistir. Soz konusu ucret 15 eylulde hesaplara gececektir. (Yatis tarihi dikkate alinip,ay bazinda degerlendirildiginde artik Turkiye rekoru Trakya Universitesindedir. Anadolu Universitesi 36 aya 41.000 tl ve Ocak ayinda hesaplarda olacak) Herkese hayirli olsun.

Bu arada masada yeri olmayan, hic bir sorumlulugu bulunmayan, sahada dedikodudan baska bir sey uretemeyen digerleri bu gun itibariyle 50′ leri 80leri havada ucusturacaktir, sizlerin taktirlerine birakiyoruz.”