Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı canlı yayında, emeklilerden memurlara, 3600 ek göstergeden EYT'ye kadar toplumda merak edilen pek çok konuya cevap verdi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, hükümetin EYT düzenlemesi yapıp yapmayacağına ilişkin olarak sorulan soruya şöyle cevap verdi;

"Bu tartışmalar bazen TBMM de oluyor, siyasetçi bu açıklaması yapması doğal birşey. Ama bizim gündemimizde bu yok, ben gündemimizde olanları konuşmayı seviyorum, gündemimizde, sözleşmeli çalışan var, 3600 var, ama gündemimizde EYT yok."

Bakan Bilgin 3600 ek gösterge ile ilgili olarak ise şunları söyledi: 

"3600 ek gösterge için, Mayıs'ta hazırlarız, Cumhurbaşkanımıza takdim ederiz, görüşülür, konuşulur, ondan sonraki aşama TBMM aşaması.

3600 düzenlemesini bu yıl içinde tamamlarız, yılın sonunda iş biter. Meclis'ten çıkar.

Dört hizmet kolu esas, bazı statü gruplarında, adalet duygusunu güçlendirmek için bazı grupları da bu kapsam içine alacağız, ama esas olarak 4 grup ile statüsü korunması gerekiyor. Örneğin kamuda çalışan avukatlar, halen 3000 ek gösterge alıyorlar, bunlar gibi. Öğretmenlere 3600 veriyoruz, ama il milli eğitim müdürü 3600 olmaz, bunları değiştirmemiz lazım. Statülerini belirlememiz lazım. Din görevlisi ile müftüyü farklılaştırmamız lazım, adalet duygusun korumamız, lazım." 

Bakan Bilgin, 3600 ek göstergenin çalışanların kazancını nasıl etkileyeceğine ilişkin soruya ise şu cevabı verdi: 

"Mevcut maaşa çok yansımıyor ama emeklilikte çok yararlı."