Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre, Devlet memurlarına ödenecek zam oranı açıklandı.

10 Nisan 2021 CUMARTESI

Resmi Gazete

SayI : 31450

CUMHURBASKANI KARARI

Karar SayIsi: 3809

Ekli "Devlet Memurlarina Ödenecek Zam ve Tazminatlara lliskin Kararda Degisiklik Yapilmasi ve Ayni Kararin 2021 Yilinda da Uygulanmasina Dair Karar"in yururlüge konulmasina, 657 sayili Devlet Memurlari Kanununun 152 nci maddesi geregince karar verilmistir.

9 Nisan 2021

Recep Tayyip ERDOGAN
CUMHURBASKANI

DEVLET MEMURLARINA ÖDENECEK ZAM VE TAZMINATLARA ILISKIN KARARDA DEGISIKLIK YAPILMASI VE AYNI KARARIN 2021 YILINDA DA UYGULANMASINA DAIR KARAR

MADDE 1- 17/4/2006 tarihli ve 2006/10344 sayili Bakanlar Kurulu Karari ile yururluge konulan Devlet Memurlarina Odenecek Zam ve Tazminatlara Iliskin Karar ve eki cetvellerin uygulanmasina 2021 yilinda da devam olunur.

MADDE 2- Ayni Kararin 5 inci maddesinin üçuncu fikrasinin (b) bendinde yer alan "Devlet Personel Baskanligina" ibaresi "Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Bakanligina" seklinde ve ayni maddenin sekizinci fikrasinda yer alan "ilgili muhasebe birimlerine, ilgisine gore Sayistay Baskanligina veya Yuksek Denetleme Kuruluna" ibaresi "ilgili muhasebe
birimlerine ve Sayistay Baskanligina" seklinde degistirilmistir.

MADDE 3- Ayni Kararin 9 uncu maddesinin birinci fikrasinin (a) bendinin (1) numarali alt bendinin (bb) sirasinda yer alan "Vekaletin, Bakanlar Kurulu karari veya musterek karar ile atama yapilmasi gereken kadro veya görevler icin ilgili Bakan" ibaresi "Vekaletin, Cumhurbaskaninca atama yapilmasi gereken kadro veya gorevler icin ilgili bakan" seklinde degistirilmistir.

MADDE 4- Ayni Karara ekli "Kalkinmada Oncelikli Yorelerin Dereceleri" bashkli

IV sayili Cetvelde;

a) 3. Bölgede yer alan "ERZURUM MERKEZ, ILICA" ibaresi "ERZURUM PALANDÖKEN, YAKUTIYE, AZIZIYE" seklinde, "KAHRAMANMARAS MERKEZ" ibaresi "KAHRAMANMARAS DULKADIROGLU, ONIKISUBAT" seklinde, "SANLIURFA MERKEZ" ibaresi "SANLIURFA EYYUBIYE, HALILIYE, KARAKOPRÜ" seklinde degistirilmis ve "MALATYA MERKEZ;" ibaresi yürürlukten kaldirilmistir.

b) 4. Bölgede yer alan "DIYARBAKIR MERKEZ" ibaresi "DIYARBAKIR BAGLAR, KAYAPINAR, SUR, YENISEHIR" seklinde, "VAN MERKEZ" ibaresi "VAN IPEKYOLU, TUSBA" seklinde degistirilmistir.

c) 5. Bolgede yer alan "MARDIN MERKEZ" ibaresi "MARDIN ARTUKLU" seklinde
degistirilmistir.

c) 6. Bolgede yer alan "AKKAYA" ibaresi "AKYAKA" seklinde degistirilmistir.

d) 7. Bölgede yer alan "AYDINLAR" ibaresi "TILLO" seklinde degistirilmis ve "YÜKSEKOVA" ibaresinden sonra gelmek üzere ", DERECIK" ibaresi eklenmistir.

MADDE 5- Bu Karar 1/1/2021 tarihinden gecerli olmak uzere yayimi tarihinde
yururlüge girer.

MADDE 6- Bu Karar hükümlerini Cumhurbaskani yurutür.

İşte 10 Nisan 2021 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan kararname