Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), 2020-2021 eğitim öğretim yılının sömestr tatilini, koronavirüs salgını sebebiyle 2. yarıyıl tatili ile birleştirerek 3 haftaya çıkarmıştı. Tatilin sonlanmasıyla birlikte 15 Şubat 2021 Pazartesi günü okulların yüz yüze eğitime açılıp açılmayacağı merak ediliyordu.

 Bilim kurulu da geçtiğimiz günlerde açıkladığı tavsiyesinde 15 Mart 2021 tarihinden önce okulların yüz yüze eğitime açılmasının uygun olmayacağını açıklamıştı.

 Bugün yapılan kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüz yüze eğitimle ilgili bir dizi açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘’Köy okullarında 15 Şubat'ta eğitim öğretimin başlamasını kararlaştırdık. Ancak, vaka artışlarının artması halinde eğitime yeniden ara verilecek. 8 ve 12. sınıflar ile ilkokul ve özel eğitim öğretim kurumlarındaki eğitim öğretimin 1 Mart'tan itibaren başlatılması için çalışmalara başlanacak. 1 Mart'tan itibaren kademeli olarak okullar açılacak.‘’ ifadelerini kullandı.

 Köy okulları 15 Şubat'tan itibaren, diğer yerleşim yerlerindeki okullar ise 1 Mart'tan itibaren yüz yüze eğitime başlayabilecek. Diğer tüm detaylar Milli Eğitim Bakanlığı'nca ayrıca açıklanacaktır