İçişleri Bakanlığı’na bağlı Tapu ve Kadastro Dairesi Müdürlüğü görevini 22 Ocak 2021 tarihinden beridir yürüten Berna Selengin, Bakanlar Kurulu Kararıyla 30 Ağustos Perşembe günü görevden alındı. 

Tapu ve Kadastro Dairesi Müdürü Berna Selengin’in görevden alınmasının perde gerisinde dikkat çeken bazı durumlar olduğu öne sürüldü. 
İnternetten yayın yapan GIYNIK Gazetesi’nin güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgi ve belgelere göre, görevden alınan Tapu ve Kadastro Dairesi Müdürü Berna Selengin’in “mülk zengini” olduğu ortaya çıktı. 

Selengin’in kendisi, eşi ve oğlu adına çok sayıda taşınmaz mal tapusu olması hükümetin de dikkatini çekti.

Bakanlar Kurulu’nun gündemine kadar ulaşan bu “mülk zenginliği”nin rahatsızlık yaratması nedeniyle Berna Selengin’in görevden alındığı iddialar arasında. 
Berna Selengin’in kendisi, eşi ve oğlunun üzerinde; Gönyeli, Kızılbaş, Küçük Kaymaklı, Ozanköy, Yenierenköy, Ortaköy bölgelerinde olmak üzere toplamda 46 taşınmaz mal tapusu olduğu tespit edildi. 

Belgelere göre Tapu ve Kadastro kayıtlarında Berna Selengin adına 23, eşi adına 10, oğlu adına ise 13 adet taşınmaz mal tapusu mevcut ve ağırlıklı olarak tapuların devir tarihlerinin ise 2019 ile 2022 yılları arasında olduğu da gözden kaçmayan bir diğer detay.

“NEREDEN BULDUN YASASI” KADÜK OLDU… 

“Nereden Buldun Yasası”nın eksikliği, bu tür olaylarda hesap verilebilirliğin ve şeffaflığın önündeki en büyük engel. Halk arasında “Nereden Buldun Yasası” olarak bilinen ve 16 Temmuz 2018’de Resmi Gazete’de yayımlanarak halkın bilgisine sunulan Mal Bildiriminde Bulunması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Yasa Tasarısı, bir süre Cumhuriyet Meclisi Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi’nde görüşülmüştü. Gelen itirazlar nedeniyle görüşülmesi ertelenen ve yaklaşık 2 yıldır gündeme gelmeyen yasa tasarısı, ülkedeki “yolsuzluk”, “rüşvet” ve “haksız rant” gibi olayların önüne geçmek adına büyük önem taşıyor.

SELENGİN’DEN İDDİALARA YALANLAMA

Öte yandan konuyla ilgili Berna Selengin’den açıklama geldi.

Selengin, belgeleriyle yayınlanan 46 mülkü inkar etti; “9 mülkümüz var” dedi.

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Selengin; söz konusu mülklerin kendisine ait olmadığını söylerken; kendisi ve ailesi üzerine toplamda 9 mülk olduğunu iddia etti.

Berna Selengin’in açıklaması şöyle:

“Kamu oyuna duruyu

Gıynık Gazetesinde resmimle yayınlanan ‘‘Tapu Müdürü ‘Mülk Zengini’ Çıktı’’ başlıklı yazıyı üzüntü ile okudum. Yazının art niyetle yazılmış olduğunu ve gerçekleri yansıtmadığını ilk nazarda söyleyebilirim. 

Eşim, oğlum ve kendi adımda toplamda 46 mülküm olduğu yazılmaktadır. Bu doğru değildir. Kendi adımda her biri 75 metre kare (2 + 1) 3 daire, eşim adında halen oturmakta olduğum 110 metre kare bir apartman dairesi, ve oğlum adında kendisine benim hibe ettiğim 3 adet 75 metre kare (2 + 1) daire, Ozanköy’de 1 arsa ve eşi ile oğlumun ortak yaptığı Gönyeli’de ½ hisse ev vardır. 

Kamu görevimde olduğum ve Ekonomi Bakanlığında çalıştığım takriben 2018 – 2019 döneminde yasa gereği mal beyanında bulundum. Mal varlığımda yapmış olduğum bildirimden sonra önemli bir değişiklik olmamıştır. 

Edinmiş olduğum ve adımda veya eşimin veya oğlumun adında olan malların kaynakları ile ilgili en kısa zamanda teferruatlı bilgi vereceğim. Art niyetle yapılan Gıynık Gazetesindeki haberin doğru olmadığını bilinçli bir şekilde yanlış ve çok abartılmış şekilde yayınlandığını, hayatım boyunca ailemden, veya eşimin ailesinden hibe yolu ile edindiğim malların takasından veya satışından ve/veya eşimin emeklilik ikramiyesinden elde edilen gelir ile edinilen mallar sanki tümü adımda imiş gibi yanıltıcı bir şekilde yazılmıştır. Bu nedenle Gıynık Gazetesi aleyhine dava açma hakkımı mahfuz tuttuğumu bildirim.”
gazetda.com