Spor Bilimleri Fakültesi ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (Besyo) mezunları Gençlik ve Spor Bakanlığı’na sosyal medya aracılığıyla seslerini duyurmak için akşam 21.00’da twitter da etkinlik düzenledi. Etkinliğe 20 binden fazla Besyo mezunu ve besyo öğrencileri katıldı.
Atılan twitlerde Besyo mezunları Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın her 2 yılda bir alım yaptığını 2020 yılında henüz Personel Alımı yapılmadığını ve KPSS 2018 puanları ile personel alımı beklediklerini KPSS’den sonra alım olursa şayet mezunların mağdur olacağına dair Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na seslendi ve destek istediler.

Mezunlar Mağdur olmasın 2 yıldır binlerce Spor Bilimleri Fakültesi ve Besyo mezunu Personel alımını bekliyor. Personel alımı ne zaman olacak? Artık sizlerden bir müjde bekliyoruz… BESYO camiası olarak 2018 KPSS puanıyla atama yapılmasını istiyoruz. Bakanımızdan isteğimiz budur.

Tüm bakanlıklar personel alımını gerçekleştirmişken sizlerden de bir haber bekliyoruz Sayın Bakanım.
Spor bir ulusun reklam yüzüdür Bu sebeple sporun gelişmesi için bu alanda eğitim almış insanların istihdam edilmeli diye birçok twit attı.