TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Yılmaz TUNÇ katıldığı televizyon programında hukuk mezunu memurların avukatlık stajına ilişkin talepleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Tunç, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında; Hukuk mezunu memurlar avukatlık stajı yapmak istediklerinde istifa etmeleri ya da ücretsiz izne ayrılmaları gerekiyor. Bu durumda bir yıl gelirden yoksun kalıyorlar. İstifa etmeleri de kendileri için ciddi bir sıkıntı oluşturuyor.

Gerekli düzenlemenin yapılması durumunda, hukuk mezunu memurların stajlarini yaparak hukuk müşavirlikerinde avukat olmaları yararlı olacaktır. Taleplere duyarsız kalamayız. Reform paketi içerisinde yer aldığında çalışmalara gerekli desteğimizi veririz.

Bir süredir sosyal medya üzerinden seslerini duyurmaya çalışan Hukuk Fakültesi mezunu devlet memurları, avukatlık stajı için yaşadıkları sıkıntıların çözülmesini bekliyorlar. Şayet gerekli yasal düzenleme yapılırsa hukuk mezunu memurlar avukatlık stajının ardından hukuk müşavirliklerinde avukatlık görevlerine başlayabileceklerdir. Taleplerinin ve beklentilerinin yerine getirilmesini isteyen Hukuk Fakültesi mezunu devlet memurları Ajans Kamu adresimize de yoğun olarak mesaj gönderiyorlar. Onların sesi olmak adına sorunlarını dile getirmeye devam ediyoruz.

SON DAKİKA GELİŞMELERİ İÇİN TIKLAYINIZ