15 Temmuz 2020' de memurların en düşük ve en yüksek zamlı maaşları belli oldu? Her unvanda 2020 temmuz ayında ödenecek maaş zammı miktarı netleşti. Temmuz 2020'de memurlar ile öğretmen, polis , avukat , infaz koruma memuru , hemşire , vaiz, zabıt katibi, zabıta memuru, şube müdürü ve şef ne kadar maaş alacak? İşte memurlarının açıklanan Haziran 2020 enflasyon rakamlarına göre 15 Temmuz 2020'de hesaplarına yatacak aylık net maaş miktarları..

Enflasyon rakamlarının dün açıklanmasıyla, kamu görevlilerinin 15 Temmuz 2020 tarihinde alacakları aylık net maaş miktarları da belli oldu.

UNVANLAR İTİBARİYLE 2020 TEMMUZ AYI ZAMLI NET MAAŞLARI

Maaş zammı sonrası kamu görevlilerinin 15 Temmuz net maaş miktarları konusunda bilgi olması bakımından, örnek seçtiğimiz bazı unvanlara ilişkin olarak %15 ve %20 vergi dilimlerine göre,  memurunyeri.com farkıyla hazırladığımız Tabloya aşağıda yer verilmiştir.

Zamlı 15 Temmuz 2020 net maaşları (eş ve çocuk yardımı hariç)

Tablo, bekar (veya eşi çalışan) ve çocuksuz personele göre hazırlanmış olup, eşin çalışmıyor olmasına ve/veya çocuk sayısı ile yaşlarına göre aylık net maaş miktarı tabloda gösterilenden daha fazla olabilecektir.

NOT:

*Aile yardımı ve asgari geçim indirimi bakımından, bekar (ya da eşi çalışan) ve çocuksuz personele göre değerlendirme yapılmıştır.

*Döner sermayeden yararlananlar için, sabit döner sermaye ödemesi (net ek ödeme miktarı kadar) hesaplamaya dahil edilmiştir.

*Hâkim ve savcı adaylarının maaş miktarı hesaplanırken, ek ödeme kalemi üzerinden sosyal güvenlik primi kesintisi yapılmamıştır. (Uygulamanın ek ödemeden SGK primi kesintisi yapılması şeklinde olması halinde, aylık net maaş tutarı yukarıda belirtilenden 555 TL daha az olacaktır.)

*Çalışılan yer, kurum ve hizmet bölgesinden kaynaklı ödeme fazlalıkları dikkate alınmamıştır.

*Sendika aidatı kesintisi ile toplu sözleşme ikramiyesi, sosyal denge tazminat, ikramiye, tayın bedeli, ek ders ücreti ve yabancı dil tazminatı ödemeleri hesaplamaya dahil edilmemiştir.

*Akademik personel için, eğitim öğretim ödeneği hesaplamaya dahil edilirken görev yerlerinden kaynaklı ödeme farklılıkları dikkate alınmamıştır.

*BES kesintileri dikkate alınmamıştır.
memurunyeri