17 Günlük tam kapanmanın ardından İlk kabine toplantısı bugün yapıldı. Tüm gözlerin çevrildiği Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı ERDOĞAN'ın vereceği müjdeler belli oluyor.

Dün Akşam KAbine toplantısı sonrası esnafa bir takım müjdeler geleceği haberinini yayılmasının ardından Tüm gözler bugün yapılan kabine toplantısına çevrilmişti. 

Sokağa çıkma yasağından esnafa destek kredisine, koronavirüs aşılarından, kademeli normalleşme sürecine dair pek çok konunun masaya yatırıldığı Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik toplantıda alınan kararları kamuoyu ile paylaşıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4 saat süren Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunuyor.

İşte Erdoğanın açıklayacağı yeni destek paketi ve  ayrıntılar.....

Salgın sebebiyle gönlümüzce bir bayram geçiremediğimiz açıktır. Tam kapanma sayesinde salgını büyük ölçüde kontrol altına aldık. 

Sokağa çıkma kısıtlamasını hafta için 21-05 olarak, hafta sonu ise tamamen kapalı olacak. Ayrıntıları yayınlanan genelgede yayınlanan hususların salgın kurallarına uygun bir şekilde devam etmesini istiyoruz.

"Aşı programına hız veriyoruz"

Ay sonuna kadar vaka sayılarını daha da aşağı çekmek için tedbirlere uyumunuzu rica ediyorum. Aşı programına hız veriyoruz. Öğretmenler başta olmak üzere riskli grupların aşılanması için çalışıyoruz. Belirlenen tedbirler, hayata geçirilen uygulamalar bir an önce bu salgının üstesinden gelmek için uygulanmaktadır.

En zorunu inşallah geride bıraktık. Bir süre daha dikkatli gitmek mecburiyetindeyiz. Sağlık çalışanlarımıza, emniyet, jandarma, vefa gruplarımıza ve görev alan herkese teşekkür ediyorum. Salgının üstesinden ancak hep birlikte hareket edersek gelebiliriz.

Geride bıraktığımız Ramazan Bayramını bir kez daha tebrik ediyorum. Vatandaşlarımın her biri bayramı huzur içinde geçirdiğini ümit ediyorum. Salgın sebebiyle gönlümüzce bir bayram seyredemediğimiz açıktır. Vefat sayısının 45 bine dayandığı, yüzbinlerce insanımızın hastanelerde tedavi gördüğü ortamda başka türlü hareket edebilmemiz mümkün değildir. Ramazan ayı boyunca uyguladığımız kısmi ve tam kapanma sayesinde salgını yeniden büyük ölçüde kontrol altına aldık.

Kabine toplantımızda 1 Haziran'dan itibaren başlayacak kademeli normalleşmenin ikinci bölümünü istişare edeceğiz Aşı tedariğine hız veriyoruz. Öğretmenler başta olmak üzere, riskli grupların tamamının bir an önce aşılanmasını sağlamaya çalışıyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Aşı faaliyetlerine tedarik programının el verdiği ölçüde hız veriyoruz. Salgının süresi uzadıkça tahamamüllerin azaldığını, sabırların tükendiğini biliyoruz.'

Cumhurbaşkanı Erdoğan: '1 milyon 150 bini aşkın işletmeye bir defaya mahsus 3 bin lira hibe desteği vereceğiz.'

#sondakika Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'İlk grup esnafımıza bir kereye mahsus olmak üzere 5 bin TL hibe verilecek. Bu grupta kahvehane, kafe, çay bahçesi, düğün salonları, kantinler, kırtasiyeler, hamamlar yer alıyor.'

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'İlk grup esnafımıza bir kereye mahsus olmak üzere 5 bin TL hibe verilecek. Bu grupta kahvehane, kafe, çay bahçesi, düğün salonları, kantinler, kırtasiyeler, hamamlar yer alıyor.'

Çiftçilere müjde

Bugün çiftçilerimize de müjdemiz var. 180 bin ton patates ve kuru soğanı üreticiden alarak ihtiyaç sahibi ailelere dağıttık. Ellerinde bulunan çeltiğin 15 bin tonu da toprak mahsuslarına verdik. Bu yıl kuraklık yüzünden bazı ürünlerin rekoltelerinde azalma olacağı bellidir. Kuraklıktan zarar gördüğü belirlenen çiftçilerimizin ziraate ve tarım kooparatiflerine olan borçları ertelenecektir.

Alım fiyatları açıklaması

Ton başına bin 275 olan arpa fiyatını bin 750 liraya yükseltiyoruz. Nohutta 4 bin 50 lira olarak belirlendi. Açıkladığımız alım fiyatları diğer alım kurumları için de referans alım olacak, farklı fiyatlandırma alınmayacak.  Bu yıl için  yaş çay alım fiyatı kilo başına 3.80 liraya, destekleme ile 4 liraya yükseltilmiştir. Çiftçilerimizden tek isteğimiz tek karış toprağı boş bırakmadan dikmeleri ekmeleridir.  Yeni hasat döneminin milletimize, ülkemize hayırlı bereketli olmasını diliyorum. Görüldüğü gibi TC tarihinde görülmemiş destek paketleriyle insanlarımızın yanında olmayı sürdürüyoruz.