BELEDİYE VE İL ÖZEL İDARELERİ KAMUDA ÇALIŞAN TÜM TAŞERON İŞÇİLER KADRO İSTİYOR, 52 GÜNLÜK İLAVE TEDİYE, İKRAMİYE, BANKA PROMOSYONU, EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET, TAM MESAİ, HAK, HUKUK, ADALET İSTİYOR.

Belediye ve il özel idarelerde çalışan taşeron işçilerin talebi var. Taşeron çalışma sistemi, işçilere çok büyük mağduriyet yaratan, üstelik kamu kesimini de zarara uğratan bir sistemdir. 

Taşeron uygulamaları nedeniyle ücret ve sosyal haklarda ciddi kayıplar oluşmakta, iş güvencesi fiilen ortadan kalkmıştır. Kamuda, asıl iş, yardımcı iş ayrımı yapılmaksızın, taşeron çalışma sistemi tümüyle kaldırılmalı, kadroya geçemeyen tüm taşeron işçilere kadro verilmelidir. Kadro alıp sosyal haklarının iyileşmesini bekleyen khk'lı işçiler de var. 

Maliye ve Çalışma Bakanlığınca yürütülen çalışmalar evet biliyoruz ama bazı remi ağızlardan yarım yamalak yapılan bu kadro söyletisi çalışmalarının ne zaman başlacağı ve nihayete ereceği konusunda yıllardır hep "lafta" sözde söylenip, "icraatta" yani özde adım atılmaması taşeron işçilere kadro verilmesi konusuna taşeron işçiler ve kamuoyu hep şüphe ve kuşkuyla bakmıştır. 

Belediyeler, İl Özel İdareleri, Kamu İktisadi Teşebbüsü, Belediye iktisadi teşebbüsleri, çalışan işçilere biran önce kadroları ve özlük hakları verilmelidir. KHK 2018 yılında buyana 5 yıl geçti ama kadroya dair bir milim yol alınamadı. Taşeron işçiler bir 5 yıl daha beklemek istemiyor. Önümüzde ki 2023 genel seçimden önce 2022 yılı sonuna kadar iktidar ve muhalefet partileri elele vererek mecliste bu haksızlığa son vermelidir. 

Biz taşeron işçiler de bu haksızlığa son verilene kadar 5 yıldır olduğu gibi birlik olacağız, birlikte yol alarak kamu ve belediyeler de taşeron son verilmesini birinci önceliğimizle hep güncel tutarak sesimizi her platformda haykıracağız. Ben taşeron işçilerin kadro hakkını alacağına inanıyorum, çünkü biz bunu birlikte başaracağız. 5 yıldır bu kadro mücadelemizin içinde sizlerin sesi olmaya gayret ettim sonuna kadar olmaya devam edeceğim. 

Kıymetli emekçi işçi kardeşlerim davanıza sahip çıkın, geleceğinizi teminat altına alın, işinize sahip çıkın. Taşerona kadro lütuf değil halktır. Saygılarımla 

Levent Baş