Devlet memuriyetinden lise veya dengi okul mezunu olarak emekliye ayrılanların / ayrılacak olanların emekli aylığı ve emekli ikramiyesi miktarı; memuriyetteki hizmet sınıflarına, hizmet sürelerine ve emekli keseneğine esas derece/kademelerine göre farklılık göstermektedir.

Lise veya dengi okul mezunu Devlet memurları, 3 üncü derecenin son kademesine kadar yükselebilmekte ve ayrıca 8 yıl disiplin cezası almamış olmaları halinde (daha önce sicil notu ortalamasına bağlı olarak) 2 nci dereceye yükselerek 2/6’ya kadar ilerleyebilmektedirler.

Ayrıca, hizmet süresi ile emekli keseneğine esas seviyesi aynı olan lise veya dengi okul mezunlarının emeklilik hakları arasındaki farklılık, ilgililerin ek göstergeden yararlanıp yararlanmama durumlarından kaynaklanmaktadır.

2021 yılının ilk yarısında emekli maaşı ve emekli ikramiyesi

Lise veya dengi okul mezunu olarak çeşitli derecelerden/kademelerden 25-40 yıl hizmetle emekliye ayrılmış olanların 2021 yılı ilk yarısındaki emekli aylığı miktarı ile 15 Haziran 2021 tarihine kadar aynı şartlarla emekliye ayrılacak olanların alacağı emekli maaşı ve emekli ikramiyesi miktarları konusunda hazırladığımız Tabloya aşağıda yer verilmiştir.

Tablo, 15 Ekim 2008 tarihinden önce Emekli Sandığı Kanununa tabi bir göreve başlamış olan memur emeklilerine yönelik olarak hazırlanmıştır.

Öte yandan, 2021 yılının ilk yarısındaki aylarda, memur emeklilerinin alabileceği en düşük emekli maaşı tutarı 3.020 TL olduğundan, Tabloda bazı derece/kademe için aynı tutarda emekli maaşı miktarı hesaplanmıştır.