Ortopedik Protez ve ortez teknikerlerinin taleplerini aynen aktarıyoruz;

Atama bekleyen 20 bin mezunu olan Ortopedik Protez ve ortez teknikerleri olarak son 12 sene de 729 kişilik sözleşmeli personel alımı yapılmıştır. Her sene binlerce mezun verirken Sağlık bakanlığı'nın yaptığı son 12 binlik alımda 37 kişilik kadronun verilmesi Ortopedik protez ve ortez teknikerlerininin mağduriyetlerini daha da arttırmıştır.

Sertifikalı işçilerin ve hemşirelerin branşlarda çalıştırıldığı bu yamalı sistem olduğu sürece binlerce atanmayı bekleyen ortopedik protez ve ortez teknikeri mağdur olmaya devam edecektir. Mezun sayısı her geçen yıl katlanarak artan Ortopedik Protez ve ortez teknikerliği mezunları 1.000 kadro talep ediyor.

Ortopedi Doktorlarının yanlarında görmek istediği ortopedik protez ve ortez teknikerleri acil alçı odalarının açılmamasından, açılsa bile aktif halde kullanılmamasından dolayı kamu ve şehir hastanelerine atamaları olumsuz yönde etkileniyor ve bu konunun bir an önce çözüme kavuşturulması gerekiyor.

Alanında uzman ortopedik protez ve ortez teknikerleri, protez ve ortez derslerini sadece kendilerinin gördüğünü ve kendi alanlarında hemşirelerin çalıştırılmaması gerektiğini belirterek, atama taleplerinin yerine getirilmesini istiyorlar..

Son dakika gelişmeleri için TIIKLAYINIZ