Sınavsız Memur Olup Yükseliyorlar

Sayıştay raporu ile özel kalem müdürleri mercek altına alındı. Bu pozisyona sınavsız olarak açıktan atamalar yapılıyor. Bu şekilde memur olma imkanı elde eden kişiler çok kısa süre içinde başka pozisyonlara atanarak kendilerini güvence altına alıyor.

Samsun büyükşehir belediyesine son 10 yıl içinde yapılan atamaların akıbeti incelendi. Sınavsız olarak özel kalem müdürlüğüne alınan kişi 31 gün sonra açıktan memur yapılmıştır. Bir diğer ise 1 ay 13 gün sonra teknisyen kadrosuna atanmıştır.

Özel kalem müdürü olarak yapılan alımlar incelendiğinde 1 ayı bile dolmadan başka kadrolara atanan çok sayıda kişi bulunuyor. Ekonomist, mühendis, işletmen gibi çok sayıda farklı pozisyonlara atanan özel kalem müdürleri bulunuyor.

İşsiz Gençlerin Hakkı Gasp Ediliyor

Aynı incelemeler diğer illerdeki özel kalem müdürleri için de yapıldı ve benzer tablolar çokça görüldü. İşte bu durum üzerine Sayıştay raporunda özel kalem müdürlüğünün memuriyete sınavsız giriş için art niyetli olarak kullanıldığı tespit edildi.

Ülkemizde bu kadar işsiz varken bu kişilerin sınavsız bir şekilde memuriyete getirilmesi eşitliğe aykırıdır. Bu konuda bir düzenleme yapılmalı ve KPSS şartı getirilmelidir. Aksi takdirde referans yoluyla bu makam suistimal edilmeye devam edecektir.