Ramazan ayının neredeyse yarılanmasıyla birlikte öğrenciler ve çalışanlar Ramazan Bayramı tatilinin uzatılıp uzatılmayacağını merak etmeye başladılar. Ramazan bayramı normal şartlar altında hafta içi üç gün olarak belirlenmiş durumda ancak bu gibi durumlarda genelde hükümet tarafından tatiller uzatılıyor. Bayram tatilinin bu sene 9 gün olmasına kesin gözüyle bakılıyor.
11 Ayın sultanı ramazan ayı neredeyse yarıya gelmiş durumda. Ramazan ayının ardından genç, yaşlı, öğrenci, çalışan herkes baramı iple çekiyor. Hem bayram olması hem de resmi tatil olması nedeniyle vatandaşlarımız tarafından yakınen takip ediliyor. Razaman bayramı haftanın 3 gününü kapsadığında genelde kalan 2 günde de tatil ilan edilip insanların 9 günlük bir tatil yapması sağlanıyor.

Konuyla ilgili hükümete yakın kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre, bayram tatilinin 9 güne çıkarılması hakkında ilgili bakanlık bir çalışma yürütüyor. Çalışmayla birlikte ülke ekonomisinde bir sirkülasyon yakalanması hedefleniyor.

BAYRAM TATİLİ 9 GÜN

2022 Yılı ramazan bayramı tatilinin hafta içi "Pazartesi, Salı, Çarşamba" günlerine denk gelmesi nedeniyle geriye kalan "Perşembe ve Cuma" günlerinin de hükümet tarafından tatil edilmesi bekleniyor. Bu gibi durumlara geçtiğimiz senelerde göz gezdirdiğimizde istisnasıf olarak bayram tatilinin 9 güne çıkarıldığını net bir şekilde söylemek mümkün.

Bu nedenle 2022 Yılı ramazan bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Konuyla ilgili resmi makamlardan herhangi bir açıklama yapılmadı ancak hükümete yakın kaynaklardan edindiğimiz bilgiyere göre konuyla alakalı, ilgili bakanlık çalışma başlatmış durumda.