HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Mardin Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk’ün bombalı saldırı sonucu öldürülmesi konusunda çarpıcı iddialarda bulundu. Gergerlioğlu, Safitürk’ün “Çadır Kentte yapılan yolsuzluklara karşı çıkması” nedeniyle öldürüldüğünü, öldürülmeden bir gün önce dönemin Mardin Valisi Mustafa Yaman’dan kendisine “öldürüleceksin” mesajı geldiğini iddia etti. Safitürk’ün babası ve kardeşi ile kapsamlı görüşmeler yapan Gergerlioğlu, cinayetle ilişkili olarak tutuklanan ve cezası Yargıtay tarafından onanan Şerif Mesutoğlu’nun masum olduğunu iddia etti. Gergerlioğlu, cinayetin bilinçli olarak karanlıkta bırakıldığına dair bilgi ve belgelere ulaştığını da söyledi.

Gergerlioğlu, 11 Eylül 2016’da Mardin Derik Belediyesi’ne kayyım olarak atanan Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk’ün 10 Kasım 2016’da makamında uğradığı bombalı saldırı sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin çarpıcı iddialarda bulundu. Saldırıdan sonra eylemi PKK’nın gerçekleştirdiği açıklanmış, 71 kişi gözaltına alınmış ve 15 kişi tutuklanmıştı. Ancak yargılama sonucunda Derik Kaymakamlığında Yazı İşleri Şefi olarak çalışan Şerif Mesutoğu saldırının tek faili olarak iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve 28 yıl hapis cezası aldı. SEGBİS aracılığıyla katıldığı bir duruşmada kendisini yakma girişiminde bulunan Mesutoğlu, suçsuz olduğunu ve adil yargılanmadığını iddia ederek açlık grevi yaptı. Mesutoğlu’nun aldığı ceza Yargıtay tarafından onandı. Dosya son olarak Anayasa Mahkemesi’ne taşındı.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Gergerlioğlu, Safitürk’ün kardeşi ve babasıyla görüşmeler yaptığını belirterek, şu iddialarda bulundu:

“Gerçek katillerin başka kişiler olduğunu defalarca söyledim ve adalet istedim. Bu isteği geçtiğimiz hafta yaptığım bir görüşmede bir başka kişi daha gündeme getirdi! Bu kişi; Rahmetli Muhammed Fatih Safitürk’ün kardeşi Haydar Safitürk! Babası Asım Safitürk! Cinayetin Şerif Mesutoğlu tarafından işlenmediğini, birtakım karanlık güçler tarafından organize edilen bir cinayet olduğunu ve büyük şaibeler ile dolu bir cinayet olduğunu söyledi! Sayın Haydar Safitürk ile yaptığım görüşmede tahmin ettiğimiz birtakım gerçeklere ulaştık.

‘DELİLLER ÇÖPE ATILDI’

Haydar Safitürk’ün “Cinayet sonrası Derik Emniyet Müdürü neden olay yeri inceleme yaptırmadı? Apaçık ortada duran deliller neden bir an evvel süpürülüp bir traktöre konulup çöpe atıldı?” Şeklindeki açıklamlarını aktaran Gergerlioğlu, “Hakikaten polis kriminal incelemesine göre olacak şey değil fakat Derik Emniyet Müdürü böyle bir işlem yaparak tüm delilleri bir traktöre atıp, çöpe attırmış” dedi.

‘KARDEŞİMİ ŞERİF MESUTOĞLU ÖLDÜRMEDİ’

Haydar Safitürk’ün, “Kardeşim Muhammed Fatih Safitürk’ü Şerif Mesutoğlu öldürmedi. Burada çok karanlık işler var. Emniyet Amiri yargılanırken niye rütbe alarak Kayseri Asayiş Müdürü yapıldı?” Dediğini kaydeden Gergerlioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mustafa Hakan Kutluay isimli bir müdür, dönemin müdürü ve Haydar Safitürk’ün iddiasına göre çok şaibeli işlere imza atmış. Yine Vali Mustafa Yaman yaralı haldeki rahmetli Kaymakamın GATA’ya sevk işlemleri hazırken Kızıltepe’den GATA’ya değil Kızıltepe’den Gaziantep’e naklini yapmış ve bunu da son derece şaibeli ve kötü niyetli olarak görüyor Sayın Haydar Safitürk.

VALİ ‘ÖLDÜRÜLECEKSİN’ MESAJI ATMIŞ

“Mustafa Yaman, Mardin Valisi Muhammed Fatih Safitürk’e ölümünden 1 gün önce bir mesaj yolluyor, ‘Öldürüleceksin’ diyor mesajda ve bu konu ayrıntılı bir şekilde araştırılmıyor.”

‘ÇADIR KENTTEKİ KAYIP PARALAR YÜZÜNDEN ÖLDÜRÜLDÜ’

Düşünün böyle bir mesaj geliyor ve ertesi gün hakikaten rahmetli kaymakam öldürülüyor. Peki bunun arkası araştırıldı mı? Soruşturuldu mu? Çadır Kent kayıp paraları ile ilgili süren bir dava var, sonunda iş AK Parti İlçe Başkanı’na dayandı fakat en sonunda da kapatıldı. Muhammed Fatih Safitürk bu paralar konusunda Vali Mustafa Yaman ile tartışma içindeydi, Haydar Safitürk’ün iddiaları böyle. Bu Çadır Kent’teki yolsuzluk nedeni ile öldürüldüğünü iddia ediyor Haydar Safitürk.”

ÜÇ KANIT

Gergerlioğlu cinayetle ilişkili olarak tutuklanan ve cezası Yargıtay tarafından onanan Şerif Mesutoğlu’nun masum olduğuna, saldırının karanlıkta bırakıldığına dair bilgi ve belgelere ulaştığını söyledi.

Gergerlioğlu, Safitürk ailesinin olaya ilişkin değerlendirme ve iddialarını gündeme getirerek şu ifadeleri kullandı:

“Biz hep gündeme getirdiğimiz Şerif Mesutoğlu’nun gerçek katil olmadığını üç ayrı delilde anlattı Sayın Haydar Safitürk. Diyor ki: ‘Birincisi; kargo ile kendisine bomba geldiği iddiası yanlış, buradaki deliller tamamen çürük. İkincisi; Şerif Mesutoğlu’nun bombayı koyduğuna dair ifade veren kişi akli dengesi yerinde olmayan, Türkçe bilmeyen bir meczup. Kürtçe konuşması da doğru dürüst çevrilmedi ne dediği belli olmayan bir meczubun sözleri ile Şerif Mesutoğlu hakkında ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi, yine Çınar ilçesinden Şerif Mesutoğlu’nun bombayı getirdiği iddiası da çürük çıktı, deliller boş çıktı. Peynir, zeytin takası meselesi vardı, adam bomba getirmemişti.’ Bakın bunlar son derece önemli iddialar ve tekrar meselenin araştırılmasını istiyor. Şu anda Yargıtay bu konuda karar verdi ama katledilen Muhammed Safitürk’ün ailesi kesinlikle bu cinayeti Şerif Mesutoğlu’nun işlemediğini ve bahsettiğimiz Vali ve Emniyet Amiri’nin şaibeli kişiler olduğunu söylüyor, peki buradan biz İçişleri Bakanlığı’na soruyoruz ne işler dönüyor? Neden bu konuların üstü kapatılmak isteniyor?”

‘NEDEN GERÇEK ADALET ARANMIYOR’

“Neden rahmetli Kaymakamın cenazesine yüzbinler aktı ve sonrasında bir sürü hamaset yapıldı da neden şu anda gerçek adalet aranmıyor? Bulunmak istenmiyor? Örtbas ediliyor. Olay ile alakasız bir kişinin üstüne yıkılmasına göz yumuluyor, olacak iş midir? Biz bu cinayete ve gösterilen failine yıllarca itiraz ettik. Rahmetli kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ü tekrar rahmetle anıyorum ama olması gereken adaletin bulunmasıdır. Birtakım kişilerin üstüne sahte yollarla cinayetin yıkılmasını kabul etmiyoruz ve yıllarca her hafta söylediğimiz bu gerçeğin katledilen Kaymakamın abisi ve babası eliyle ortaya çıkarılmasını da çok önemli buluyoruz.”

NE OLMUŞTU?

Muhammed Fatih Safitürk, 11 Eylül 2016’da Mardin Derik Belediyesi’ne kayyım olarak atanmış, 10 Kasım 2016’da makamında uğradığı bombalı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Saldırıdan sonra eylemi PKK’nın gerçekleştirdiği açıklanmış, 71 kişi gözaltına alınmış ve 15 kişi tutuklanmıştı. Ancak yargılama sonucunda Derik Kaymakamlığında Yazı İşleri Şefi olarak çalışan Şerif Mesutoğu saldırının tek faili olarak iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve 28 yıl hapis cezası almıştı. SEGBİS aracılığıyla katıldığı bir duruşmada kendisini yakma girişiminde bulunan Mesutoğlu, suçsuz olduğunu ve adil yargılanmadığını iddia ederek açlık grevi yapmıştı. Mesutoğlu’nun aldığı ceza Yargıtay tarafından onandı. Dosya son olarak Anayasa Mahkemesi’ne taşındı.