Sosyal Güvenlik Kurumu her ne kadar SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığını tek çatı altında toplamış olsa da, halen bu kapsamdaki sigortalıların işlemleri ve mevzuatları ayrı olup, bu konuda bilgi ve uzmanlık gerektirmektedir. Herhangi bir sosyal güvencesi bulunmayan tüm vatandaşların Genel Sağlık Sigortası kapsamına alınmış olması nedeniyle de öğrenci, işçi, işsiz, emekli, engelli tüm vatandaşlara Sosyal Güvenlik Merkezlerinde bu konuda işlemler yapılıp bilgi verilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanları ülkemizde yaşayan vatandaşlarımız, gurbetçilerimiz, turist, sığınmacı ve vatansız statüsündeki kişilerle birlikte yaklaşık 100 milyon kişiye hizmet vermektedir. 

Her kesime, herkese hizmet veren Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanlarına bu yoğun iş yükü ve mevzuat yüküne karşılık olarak hiçbir ek ödeme yapılmamakta, en çok işi yapan SGK çalışanlarına en düşük memur maaşı ödenmektedir. 

Mevcut iş yükü ile mücadele eden SGK Çalışanları Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşlara yönelik hazırlanacağı bildirilen ve yaklaşık 1.5 milyon kişinin emekli olacağı düşünülen kanun ile daha ağır iş yükü altında kalacaktır. Geçmiş bilgi ve mevzuat birikimi, çalışma temposu ile bu yükün altından kalkacak olan personel çalışma barışının korunması için, emeklerinin karşılığı olarak Sosyal Güvenlik Tazminatı ile maaşlarının iyileştirilmesini istiyorlar. Gerek sosyal medyada, gerek sendikalar ve siyasi parti temsilcileri ile yapılan görüşmelerde bu isteklerini bildiren SGK personelleri, EYT kanun teklifine Sosyal Güvenlik Tazminatının eklenerek kendilerine de müjde verilmesini beklediklerini ifade etmektedirler.