Sosyoloji mezunlarının Ajans Kamu WhatsApp ihbar hattımıza gönderdiği taleplerini aynen aktarıyoruz; 

130 üniversitede örgün ve açıköğretim öğrenimi olarak bulunan sosyoloji bölümü her yıl yaklaşık olarak 10.000 öğrenci mezun vermektedir. 120.000'den fazla mezunu olan sosyoloji bölümü Türkiye'de istihdam noktasında can çekişmektedir.  2014'ten yılından bu yana merkezi alımlarda yılda 20 kişiyi bulamayan kontenjan ile karşı karşıya kalmaktadır. 2015 yılından beri "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına Dair Esaslar'daki Ekli-4 Cetvel"e göre yapılan alımlarda da bugüne kadar 'sosyologlar' istihdam edilmemiştir. Ne yazık ki sosyal bilimlerin diğer paydaşları unvan olarak cetvelde yerini almışken 'sosyolog' unvanına yer verilmemiştir. Bu konu ile ilgili Aile,Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı başta olmak üzere tüm bakanlıklar sorularımızı yanıtsız bırakarak mağduriyetimizi her geçen gün daha arttırmaktadırlar. 

Terör, Afet, Toplumsal Cinsiyet, Şiddet, Göç, Çevre, Ekonomi, Kültür, Aile gibi konular başta olmak üzere bir çok alanda çalışma yürüterek araştırma, analiz ve çözüm önerileri üreten bilim insanı sosyologların hem kamu hem özel sektörde iş bulamaması kadar daha ne kötü olabilir?

Toplumsal sorunların giderek arttığı Türkiye'de, toplumun korunması, geliştirilmesi, güçlendirilmesi ve sürdürülebilirliği için 'sosyolojiye' ve 'sosyologlara' ihtiyaç vardır. 

Bilim insanları olarak mesleğimizin korunması, sürekliliği adına istihdam sorunlarımızın çözülmesi ve meslek tanımımızın yapılmasını istiyoruz. ABD ve AB ülkeler başta olmak üzere dünyada sosyolojinin en önemli bilim dalı olduğu ve sosyologların hiçbir koşulda istihdam sorunu yaşamadığı açıkça ortadadır.

Biz Sosyologlar olarak Türkiye'nin refahı, huzuru ve daha iyi bir geleceğe sahip olması için sahada yerimizi almak, sözleşmeli cetvelde unvanımızı görmek ve istihdam sorunlarımızın çözülmesini istiyoruz. 

50.000'den fazla istihdam bekleyen genç sosyologlar olarak bizlerin ekranlardan sesimiz olmanızı talep ediyoruz. Hazırlamış olduğumuz istihdam dosyalarını, toplum için tespit ve önerilerimizi dile getirmek adına bizimle irtibata geçmenizi talep ediyoruz.

Sosyologların sesinin duyulmasında siz de bizim yanımızda  olursanız müteşekkir olacağız. 
Türkiye'nin sorun tespitine, analizine ve çözümüne ihtiyacı vardır. Türkiye'nin genç sosyologlara ihtiyacı vardır.Zira bir ülke için umudu tükenmiş bir gençlikten daha kötü ne olabilir bilemiyoruz.

İlginize teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz.

Sosyologların Mücadele Platformu