Cumhurbaşkanlığı tarafından tam kapanma döneminde kamu çalışanlarına idari izin verildi. Özellikle okullarda görev yapn idareci öğretmen veçalışanların ise zorunlu olmadıkça görev yerlerine gitmesine gerek olmadığı belirtildi. 

Okullarda İŞKUR TYP çalışanı olarka hizmetli ve güvenlik görevlisi olarka görev yapan binlerce çalışanın tam kapanm döneminde okullara gitmediği , bu nedenle ücretlerinini kesilip kesilmeyeceği ise merak konusu oldu. 

Birçok İŞKUR TYP çalışanı Mayıs ayı bordrolaında tam kapanma kesintisi yapılıp yapılmayacağını, izinli mi sayılacaklarını maaşlarını tam alıp alamayacakları gibi endişeler taşıyor. 

Bu konuda MEB'in şu ana kadar yaptığı hiç bir açıklama malesef bulunmuyor. 

Hatta daha öcne de haberleştirdiğimiz üzere görev süresi dolan bir çok İŞKUR TYP çalışanı Cumhurbaşkanlığının pandemide işten çıkarma yasağı olmasına rağmen Mübarek ramazan ayında kapı önüne kondu ve bayram öncesi mağdur edildiler.Şimdi de tam kapanma mağduru olacaklar.

Çünkü İŞKUR TYP ile ilgili mevzuatta TYP çalışanlarının kadrolu ya da sözleşmeli işçi gibi değerlendirilemeyeceği ve bir program kapsamında çalıştıkları için göreve gelmeyenlere ücret ödenemyeceği ifade ediliyor.

İşte o mevuzat maddesi: 

Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliğinin 76 ıncı maddesi hükümleri çerçevesinde hafta tatili ve resmi tatil günleri hariç olmak üzere TYP’ye devam etmeyen bir katılımcının ödeme alması mümkün bulunmamakta, sadece programa devam ettikleri günler için ödeme yapılmaktadır. Çünkü bu kişiler program katılımcısı olup, devlet memuru veya kamu işçisi statüsünde değildirler.

Bu kapsamda, sokağa çıkma yasağına bağlı olarak geçici süreyle durdurulan kamu hizmetlerinde programa devam etmeyen katılımcılara bu günler için ödeme yapılamayacaktır. Ancak, bu süreler izin günlerinden de düşürülmeyecektir. 

Eğer aynı program kapsamında hiçbir katılımcı programa devam etmeyecekse yüklenici Kurum ara verme seçeneğini kullanabilir. Ara verilen süre program bitimine eklenecektir. 

Ancak, tam kapanma döneminde devam edecek kamu hizmetleri kapsamında yüklenici kurumlar tarafından çalıştırılmaya devam ettirilen katılımcıların ödemeleri devam ettikleri günler dikkate alınarak gerçekleştirilecektir.

denmektedir. 

Firma, fabirka ve  şirketlere İşçi çıkarmazsınız yasak diyen Devlet, Kendi çalıştırdığı işçileri kapı önüne koyabilmekte, hatta ücret de ödemeyebilmektedir. 

Tıpkı asgari ücret altında işçi çalıştıramazsınız deyip kendisi ücretli öğretmenleri asgari ücretin çalıştırdığı gibi 

Onlarca çalışan görev süreniz bitti denerek kapı önüne konarak mağdur edildiği yetmezmiş gibi şimdi de Yönetmelik böyle dendiği için tam kapanmada size ücret ödenmeyecek deniyor. 

Tam kapanmayı bu çalışanlar mı istedi ki çalışanı cezalandırıyorsunuz.

İŞKUR'a sormak lazım!

Sizin Hiç Allah'tan korkunuz yok mu? 

Peki bu yönetmelikleri düzeltmek, mağduriyetleri önlemek için bir genelge çıkarmak da mı çok zor?

Tabi ev geçindirmek , kira ödemek, ayın 15 i gediğinde maaşının yatmaması gibi bir derdi olmayınca bir insanın ev geçindirmenin zorluğunu anlayamaz, bilemez.

Bayram öncesi kapı önüne konmanın ne demek olduğunu bilemez.


Bu konuda sitemize onlarca mesaj ve mail gelmektedir. 

Ajanskamu olarka bu haklı serzenişe kayıtsız kalamadık ve bu haberi yaptık. 

Gerisi yetkililere kalmış....

Bu konuda daha fazla yorum yapmadan yorumları siz değerli okuyucularımızın takdirine bırakıyoruz....

Bu mağduriyetleri yapanları Allaha hava ediyoruz. 

Ajanskamu-Özel Haber