Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığı'na Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Serkan Kayalar getirildi. 

SERKAN KAYALAR KİMDİR?

2000 yılında İstanbul’da çalışma hayatına başlayan Serkan Kayalar, 2010 yılına kadar özel sektörde uzman ve yönetici olarak çalışmalarda bulunmuştur.

2011 yılında özel sektörden kamu sektörüne geçen Sayın Kayalar 2018 yılına kadar TİKA Başkanı Özel Kalem Müdürü olarak görev yapmış, ayrıca bu süre zarfında Başkan tarafından verilen görevler çerçevesinde 2011 yılında kurumun yeniden teşkilatlanması için yürütülen 656 sayılı Kanun Hükmünde Kararname çalışmalarında aktif olarak yer almıştır. Yurt dışında birçok proje ve program yürütmüş, Başkan adına kurum içi proje süreçlerinin takibi ve koordinasyonunda görev almıştır. 2014-2018 yılları arasında Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri olarak da hizmet vermiştir.

Daha sonra Ortadoğu ve Afrika Daire Başkanlığı ile TİKA’nın tüm mühendis ve mimarlarının bağlı bulunduğu Teknik Ofis’ten sorumlu TİKA Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Sayın Kayalar, 22 Nisan 2019’da TİKA Başkan V. olarak görevlendirilmiştir. Sayın Kayalar 1 Ocak 2021 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile TİKA Başkanlığı'na atanmıştır.

1980 yılında İstanbul’da doğan Sayın Kayalar, ilk, orta ve lise öğrenimini aynı şehirde tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Sosyal Antropoloji bölümünden lisans derecesi almıştır.

Serkan Kayalar, evli ve İngilizce bilmektedir.