2023’te “Ay’a sert iniş” görevi verilen Türkiye Uzay Ajansı’na (TUA) iki yıllık Sebze Üretim Tekniği Bölümü mezunu İlyas Haliloğlu “Başkanlık Müşaviri” olarak atandı.

21 Eylül 2013’te Van'da meydana gelen depremin ardından yaşanan artçı sarsıntıları, “Erdoğan’a teşekkür edilmemesi” nedeniyle gerçekleştiğini savunan Haliloğlu'nun AK Parti'den farklı görevler için aday adaylıkları bulunuyor. Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre Haliloğlu'nun ataması 9 Aralık 2021’de Nükleer Enerji Araştırma Enstitüsü’nden naklen gerçekleştirildi.

ATAMA KARARINI VARANK İMZALADI 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank imzalı atama yazısında, “Nükleer Enerji Araştırma Enstitüsü bünyesinde teknisyen olarak görev yapan İlyas Haliloğlu’nun Başkanlık Müşaviri kadrosuna naklen atanmasına ilişkin talebiniz uygun görülmüştür” ifadesi kullanıldı.

Nükleer Enerji Araştırma Enstitüsü’nde teknisyen olarak çalışan İlyas Haliloğlu, Ege Üniversitesi Ödemiş Meslek Yüksek Okulu Sebze Üretim Tekniği ön lisans bölümünden mezun. Öğrenim durumunu gösteren, “Personel Hareketleri Onayı”na göre Haliloğlu, Sebze Üretim Tekniği’ndeki öğreniminin yanı sıra Anadolu Üniversitesi İktisat bölümünde de okudu.

2014 yerel seçimlerinde AK Parti’den Erciş Belediye Başkanlığı, 2015’te yine AK Parti’den Van Milletvekili aday adaylıkları bulunan Haliloğlu, AK Parti'de milletvekili danışmanlığı da yaptı.

ATAMAYI SOSYAL MEDYADA DUYURDU

İlyas Haliloğlu, atanmasının ardından Uzay Ajansı'nın not kağıdına yazdığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

“Değerli dost ve arkadaşlarım; Türkiye Uzay Ajansı Kurumuna, Başkan Müşaviri olarak atandım. Dua ve desteklerinizi her zaman beklerim. Saygılarımla”

Henüz kendisine ait bir binası olmayan TUA, TÜBİTAK’a ait binanın bir katında çalışıyor. 2023’te Ay’a iniş yapmak ile görevlendirilen ajansın bugüne kadar yaptığı harcamaların arasında, VIP minibüs ve 30 bin TL’lik tabela ve kapı isimlikleri yer alıyor. 

DUVAR