Son Dakika! Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal görevden alındı. Yerine Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu getirildi.

Karar bugünkü resmi gazetede yayımlandı. 

Yeni Merkez bankası başkanı kim olduğu merak ediliyor. 

Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu kimdir? 

23 Mayıs 1967 Bayburt doğumlu olan Şahap Kavcıoğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. İngiltere Hastings College'ta İşletmecilik üzerine eğitim gören Kavcıoğlu, Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsünde yüksek lisansını ve doktorasını tamamladı.

Esbank TAŞ'de Müfettiş Yardımcısı, Müfettiş, Şube Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Şahap Kavcıoğlu, Türkiye Halk Bankası AŞ'de sırasıyla İstanbul Bölge Koordinatörü, Perakende Bankacılıktan, Esnaf-KOBİ Bankacılığından, Kredi Politikalarından, İnsan Kaynakları ve Organizasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı.

Bayburt Eğitim Kültür ve Hizmet Vakfının Başkanlığını yürüten Şahap Kavcıoğlu, AKP'den 26. Dönem Bayburt Milletvekili seçildi.

Evli ve 3 çocuk babası olan Şahap Kavcıoğlu'nun ‘Ticari Bankalarda Sorunlu Kredilerin Yönetimi Çözüm Yolları ve Takibi' ve ‘Enerji Sektöründe Yatırım Projelerinin Değerlendirilmesi' adlı yayımlanmış 2 de kitabı bulunuyor..