Yüz Yüze Eğitimde Öğrenciler HES Kodu Olmadan Okula Alınmayacak. Milli Eğitim Bakanı bu konuda bugün yaptığı açıklamada Öğrencilerden HES kodu istiyoruz dedi. 

Bakan SELÇUK öğrencilerden istenen hes kodu konusunda binlerce veli ve örenci hes kdu nasıl alınır, hes kodu nedir konusunu merak ediyor. İşte Hes kodu nasıl alınır ajans kamu farkıyla detaylı anlatımı:

HES kodunun nasıl alındığı araştırılan konular arasında yer alıyor. Seyahat esnasında kullanılan HES kodu artık birçok alanda uygulamada. Peki HES kodu nasıl alınır? HES kodu, Hayat Eve Sığar mobil uygulaması üzerinden HES kodu işlemleri bölümüne girilerek veya SMS ile alınabiliyor. Kısa mesaj ile HES kodu almak için, HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla, T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılacak ve 2023'e SMS olarak atılabilecek.


HES KODU NASIL ALINIR? 
HES kodu, Hayat Eve Sığar mobil uygulaması üzerinden HES kodu işlemleri bölümüne girilerek alınabiliyor. Ardından HES kodu oluştur butonuna tıklanıyor ve kod kullanım süresi seçilecek ve kod oluşturuluyor.

Uygulamada kod üretimi, üretilen kodun süre ile kısıtlanması, paylaşılması, silinmesi gibi tüm yönetim, vatandaşların kendi kontrolünde. Vatandaşlar, Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden dilediği sayıda kod üretebiliyor. Hangi kodu, hangi kurumla paylaştığının listesini görüntüleyebilecek, dilerse iptal edebilecek ya da yetkilerini kaldırabilecek.

HES kodları tamamen kişiye özel üretilmiş tekil kodlardan oluşuyor. HES kodunun kontrolü ve yönetimi tamamen vatandaşın elinde olacak. T.C. kimlik numarası gibi değişmeyen bir numara yerine kimse tarafından bilinmeyen, her paylaşıma özel farklı kodlar oluşturulması kodu güvenli kılıyor. Ayrıca vatandaşlar, HES kodu sayesinde kimlik numarası gibi kişisel bir veriyi başkasıyla paylaşmak zorunda kalmıyor. 

E DEVLET HES KODU SORGULAMA-TIKLAYINIZ