Özgür Alter kimdir? İbo SHow'un 5 Haziran konukları arasında yer alan Özgür Alter, roman mahallesinde büyümüştür. Özellikle Burhan Çaçan, Ferdi Tayfur, Müslüm Gürses gibi usta sanatçıların şarkılarını seslendiren Özgür Alter 1979 yılında doğmuştur.

ÖZGÜR ALTER ROMAN MI?

İbo Sho'un 5 Haziran Cumartesi akşamı konukları arasında Özgür Alter de yer alıyor. Özgür Alter roman'dır. Roman mahallesinde büyümüştür. Aslen Van doğumludur ve sekiz yaşına kadar Van'da yaşamış daha sonra ailesi ile birlikte Adana'ya taşınmışlardır. 1.5 sene kadar Adana'da yaşamış daha sonra Kayseri'ye yerleşmişlerdir.

Özellikle Burhan Çaçan, Ferdi Tayfur, Müslüm Gürses ve İbrahim Tatlıses gibi usta isimleri takip eden Özgür Alter arkadaş ortamlarında bu sanatçıların ezberlediği eserlerini seslendirmiştir. Roman Mahallesinde müzisyen arkadaşları ile müzik yapmaya başlamış 2005 yılında ise İstanbul'a taşınmıştır.

İlk profesyonel müzik albümünü ise 2011 yılında Ali Osman Erbaşı yönetmenliğinde çıkarmıştır. Bu albüm için üç klip çekmiş seslendirdiği Ayda Hüzün, Sen Bir Yana ve Sazımdaki Teller Ağlar isimli şarkılar müzik severler tarafından büyük beğeni ile karşılanmıştır.