İslim kebabı nasıl yapılır merak ediliyor. MasterChef Türkiye’de düello turu tüm heyecanıyla devam ediyor. Bu akşam, üç yarışmacı en iyi islim kebabını yapmaya çalışırken izleyiciler de tarifini araştırmaya başladı. İşte MasterChef islim kebabı tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler…
MasterChef Türkiye’de 2021 sezonu ana kadrosu için yarışmacıların mücadelesi devam ediyor. Devam eden üçlü düellolarda bu akşam kürdan kebabı olarak da bilinen İslim kebabı yapılması istendi. Yarışmacılar, en iyi yemeği yapmaya çalışırken izleyiciler de İslim kebabı nasıl yapılır, tarifi için gerekli malzemeler nelerdir araştırmaya başladı. 26 Temmuz MasterChef 2021 islim kebabı yapılışı, püf noktaları haberimizde.

İSLİM KEBABI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

4 adet orta boy patlıcan

3 yemek kaşığı zeytinyağı

2 adet orta boy domates

2 adet orta boy yeşilbiber

Köftesi için:

500 gram orta yağlı kıyma

1 adet orta boy kuru soğan(rendelenmiş)

4 yemek kaşığı galeta unu

2 diş sarımsak (ezilmiş)

1 adet yumurta

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı karabiber

Sosu için:

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 adet domates(rendelenmiş)

1 diş sarımsak (ezilmiş)

1/2 su bardağı sıcak su

1/2 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

İSLİM KEBABI NASIL YAPILIR?

Kabuklarını alacalı şekilde soyduğunuz patlıcanları keskin bir bıçak yardımıyla uzun ince şeritler halinde dilimleyin. Acısının çıkması için tuzlu suda bekletin.

 

Orta yağlı dana kıymayı karıştırma kabına alın. Rendelenmiş kuru soğan, yumurta ve galeta unu, sarımsak, tuz, karabiber, pul biber ve kimyon katın.

Köfte harcını özleşene kadar yaklaşık 10-15 dakika yoğurun.Köfte harcını altı cevizden biraz daha büyük parçalar ayırın.

Avuç içinizde yuvarladığınız köfteleri,  tavada arkalı önlü ters çevirerek pişirin.

Tuzlu suda dinlenen patlıcanların suyunu süzüp bol suda durulayın. Üzerlerini bir kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Yağı kızdırdığınız tavada arkalı önlü ters çevirerek kızartın. Fazla yağını kağıt havlu yardımıyla alın.

Sap kısımlarını aldığınız yeşilbiberleri dört eşit parçaya bölün. Cherry domatesleri ikiye bölün.

İki adet kızarmış patlıcan şeridini artı şeklini alacak şekilde servis tabağına yerleştirin. Orta kısmına bir adet kızarmış köfte koyup kapatın.

Üzerine bir parça yeşilbiber ve cherry domates yerleştirip kürdanla tutturun. Tüm köfteleri aynı şekilde patlıcan şeritlerine sardıktan sonra fırın tepsisine yerleştirin.

Sosu için; zeytinyağını küçük bir sos tenceresinde kızdırın. Rendelenmiş domates ve sarımsağı pişirin. Tuz ve karabiberini de ekledikten sonra 4-5 dakika kadar kaynatıp ocaktan alın.

Hazırladığınız sosu patlıcanları aldığınız fırın tepsisine aktarın.

İslim kebaplarını önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin. Afiyetler olsun!

İSLİM KEBABI PÜF NOKTASI

Orta yağlı dana kıymayı; damak tadınıza göre bir miktar kuzu kıymayla karıştırabilir, iki kez çektirebilirsiniz.

Rendelenmiş soğanı sıktıktan sonra suyunu kullanmadan da köfte hazırlayabilir, yumurta eklemediğiniz köfteleri bir gün boyunca dinlendirdikten sonra da pişirebilirsiniz. Uzun süre dinlenen köfte çok daha lezzetli olur.