Meme kanserine yakalanan oyuncu Canan Ergüder, rahatsızlığı nedeniyle rol aldığı 'Menajerimi Ara' dizisine veda etti. Meslektaşlarıyla birlikte verdiği pozu takipçileriyle paylaşan Ergüder, "Bazen izlediğimiz yol beklenmedik bir viraj alabiliyor. Önemli olan fazla sarsılmadan yolla beraber akabilmek" ifadelerini kullandı


2017 yılında kendisi gibi oyuncu olan Kenan Ece ile nikah masasına oturan ve Demir adında bir oğlu bulunan Canan Ergüder, meme kanserine yakalanmıştı.

Ergüder, üzücü haberi geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurmuştu.


"İYİLEŞECEĞİM"

Rahatsızlığından dolayı rol aldığı diziden de ayrılmaya karar veren 43 yaşındaki oyuncu, konuyla ilgili açıklama yapmıştı.

Canan Ergüder, "Çok sevgili arkadaşlarım, beni merak eden takipçilerim ve hayranlarım... Niyetim sizlere 'Menajerimi Ara'da oynayacağım son bölümde yazmaktı ama haberler size bundan önce ulaşmış bulundu" ifadelerini kullanmıştı.


"BAZEN BEKLENMEDİK BİR VİRAJ OLABİLİYOR"

Instagram hesabından yeni bir paylaşımda bulunan Ergüder, dizide yer aldığı son çekim gününde rol arkadaşlarıyla birlikte verdiği pozu yayınladı. Ünlü oyuncu, gönderisinde şu ifadeleri kullandı:

Bazen izlediğimiz yol beklenmedik bir viraj alabiliyor. Önemli olan fazla sarsılmadan yolla beraber akabilmek. Bildiğiniz gibi sağlık sebeplerinden dolayı işime bir süreliğine ara veriyorum. Bu gece 'Menajerimi Ara'da oynadığım son bölüm olacak. 'Feris Dikmen'e zamansız veda etmek bana zor gelse de onu oynayabilmiş olmak benim için büyük bir zevkti.
"İNİŞLİ ÇIKIŞLI BİR SÜREÇ OLACAK"

Canan Ergüder, daha önce yaptığı açıklamada "Yaklaşık 1.5 ay önce bana meme kanseri teşhisi konuldu. Bu fotoğraf ameliyatım sonrası Menajerimi Ara ekibine gönderdiğim fotoğraf. Size de aynısını gönderiyorum çünkü pozitif hissettiğim anlardan bir tanesi. Bu inişli çıkışlı bir süreç olacak ama moralimi yüksek tutuyorum. Merak etmeyin, iyileşeceğim. Tedavimin izin verdiği noktaya kadar çalışabileceğim son ana kadar çalışacağım. Bu da inşallah 3 bölüm daha olacak. Pandemi sürecinden geçtiğimiz için bu benim tercihimden maalesef ki daha erken bir vakit" şeklinde konuşmuştu.


MEME KANSERİ NEDİR?

Meme dokusunun içerisinde yer alan süt bezlerinde veya süt kanallarını döşeyen hücrelerin yapılarının bozulması, kontrolsüz çoğalması sonucu oluşan ve başka organlara da yayılma potansiyeli taşıyan tümöral oluşumdur.

Hastalık, erken dönemde genellikle belirti vermez. Bir kitle ele gelebilecek boyuta ulaşmadan 2 yıl öncesinde tarama mamografisi ile saptanabilir. Bu nedenle rutin taramalarını yaptırmayan kadınlarda meme kanserinin erken teşhis edilebilmesi oldukça zorlaşır.

Erken evrede fark edilmeyen kanser hücresi zamanla meme dokusu içinde büyüyerek tümöral bir kitle oluşturur ve sonrasında da metastaz dediğimiz kan ve lenf yolu ile vücudun diğer organlarına yayılma potansiyeli kazanabilirler.

Kan ve lenf yolu ile vücudun diğer bölgelerine yayılmadan teşhis edilen meme kanseri vakalarında tedavi başarısı oldukça yüksektir.