Ünlü oyuncu Kerem Bürsin en son Hande Erçel ile birlikte Sen Çal Kapımı isimli romantik komedi dizisinin başrolünde yer aldı. Dizinin hem ülkemizde çok sevilmesi hem de dünyanın birçok ülkesinde yayınlanması Kerem Bürsin’in de popülerliğine büyük katkı yaptı.

2012 yılında ABD’den Türkiye’ye gelen ve o dönemde Türkçe’sinin de çok kötü olması nedeniyle ilk zamanlarda iş bulamayan oyuncu, tam vazgeçmek üzereyken Güneşin Kızları dizisinden gelen teklif ile Türkiye’de kalmış ve sonrasında da birçok projede yer almıştı.

Gain platformunda Mirgün Cabas’ın programına konuk olan oyuncu, “İnandığın bir şey için bu kararı veriyorsun ve sonuçlarına katlanmak zorundasın” diye konuştu. Bürsin, o dönemde 80 küsur seçmeye katıldığını ve sadece 2’sinden olumlu yanıt aldığını aktardı.

Bugüne kadar yaptığı farklı işlerden de bahseden oyuncu, şöyle konuştu: “Garsonluk yaptım. Gece kulübünde bouncer’lık yaptım. Bir spor salonunun tuvaletlerini temizledim ve kirli havluları yıkadım. Şoförlük yaptım. Bir de part time bir sosyal medya firmasında çalışıyordum. Aralarda seçmelere gidiyordum. O dönem otoparkta uyuyordum.”

Oyuncu, “Senaryolarda güçlü kadınları hep yine bir adam kurtarıyor” diyerek de yeni bir tartışmaya kapı açtı. Sektörü bu bakımından değerlendiren oyuncunun şu sözleri çok anlamlıydı:

“Kamera önünde, yapım aşamasında, kamera arkasında… 360 derece yapılacak çok iş var. Senaryolardan başlayalım. Kahraman konseptimiz hala çok ataerkil bir yerden. Benim okuduğum senaryolarda ayaklarının üzerinde duran güçlü kadınlar var ama bir şekilde onları yine bir adam kurtarıyor. Bu bir sıkıntı.”

Senaryolardaki durumun global bir sorun olduğunu belirten Bürsin, “Kamera arkasında çok az kadın görüyoruz. Ben bugüne kadar 6-7 dizi setinde bulundum. İlk kez son setimde bir kamera asistanı kadındı. Bir kez bir kadın görüntü yönetmeni, bir kez de kadın yönetmenle çalıştım” şeklinde sözlerini sürdürdü.

“DNA’mıza kazınmış bir sistem, bazı şeyleri farkına olmayan çok insan var” diyen Kerem Bürsin, gerektiğinde senaristlerle, yönetmenle konuşup onları ikna etmeye çalıştığını anlattı.