Arabesk tarzda müzik yapan sanatçı Kibariye, Kim Bilir parçası ile çıkış yakaladı. 1999 yılından itibaren Ali Küçükbalçık ile evlidir. Bu evlilikten bir de kızı bulunuyor. Sesi ile milyonları etkileyen Kibariye aslen nereli?

KİBARİYE KİMDİR?

Asıl adı Bahriye Tokmak olan Kibariye, 10 Ağustos 1960 yılında Manisa'nın Akhisar ilçesi Kapaklı köyünde doğdu. Daha sonra 8 kardeşi oldu. Ailesi pamuk ve tütün toplayıcılığı ile geçinen Kibariye, maddi sorunlar nedeniyle okula gidemedi. İlk olarak Akhisar'da bir gazinoda sahne aldı. Kısa süre sonra aynı gazinoda çalışan bir arkadaşının aracı olmasıyla 1974'te İzmir'e gitti. 1974'te yine aynı "Çağlayan Saz"a gitti ve sahne aldı.

1980'lerde İzmir sahnelerinde çalışan Kibariye, o yıllarda İzmir Fuarı'na gelen tüm sanatçıların dikkatini çekti. Gazinocu Turgut Akyüz tarafından çok beğenilen Kibariye gazinosunda sahne almaya başladı. Bir teklif yılbaşı gecesi (1981) TRT Televizyonundan gelir. 1982'de ilk kez bir sinema filminde rol aldı. Kibariye Kim Bilir adlı parça ile çıkış yakalar ve 1981'den 1990'lara 21 albüm yaptı. İlk show programı "Darısı Başınıza" isimli eğlence programı ile Kanal 6 ile başladı daha sonra "Eğlen Coş İşte Kiboş" ismi ile devam etti. Star TV'de "Kibariye Show" ve son olarak TGRT'de yapılan program ile sona erdi. Ardından 2011 yılı Ekim ayında Kanaltürk'te Kibariye isimli programa başladı. 3 Ocak 2017 itibarı ile Fox TV'de "Ben Söylerim" adlı ses yarışmasında jüri üyeliği yapmıştır. Son olarak Oryantal Star yarışmasında jürilik yaptı.