Atv dizisi Kuruluş Osman 41. yeni bölüm ekrana gelecek. TRT 1de Diriliş Ertuğrul olarak başlayan dizi Atvde Kuruluş Osman olarak devam ediyor. Çarşamba akşamları izleyicileri Atv ekranında toplayan Kuruluş Osmanda Osman Bey karakterini Burak Özçivit oynuyor. Kuruluş Osman gelecek bölümleri dizinin takipçileri tarafından sabırsızlıkla beklenen tv yapımlarından oluyor. Kuruluş Osman 41. yeni bölüm tanıtımı yayınlandı. 

Kuruluş Osman 41. bölümün 6 Ocak Çarşamba akşamı Atvde yayınlanması bekleniyor. Bazı diziler yılbaşı sonrası ara vermişti fakat Kuruluş Osmanın devam edeceği öğrenildi.

Kuruluş Osman 40. Yeni Bölümde Neler Oluyor?

Osman Beyin Kayı beyi olmasıyla Kuruluş Osmanda yeni bir dönem başlayacağı bu bölümde; kadroya katılan üç yeni oyuncu da ilk kez seyirci karşısına çıkacak. Kayı Obasını yeni beyini seçmek üzere kurulacak toya hazırlanırken, Dündar Bey bazı beyleri altınla kandırıp tarafına çeker. Osman amcasının oyununu bozmayı başarıp Bey seçilirken, bu gelişme uç bölgesinde büyük coşkuyla karşılanır. Osman Beyin, Bey olması üzerine köşeye sıkıştığını düşünen Nikola, sürpriz bir destekle yeniden güç kazanır. Dündar Bey, Toyda yaşadığı hayal kırıklığının ardından yeni çareler ararken; Savcı Bey kendisini desteklediğini sandığı amcasının oyunu karşısında öfkelidir. Müslüman olmaya karar veren Targun Hatun ise Osman Beyi elde edebilmek için yeni bir plan kurar.

Kuruluş Osman 39. Son Bölümde Neler Oldu?

Hasta yatağından kalkarak herkesi şaşırtan Ertuğrul Bey, topladığı toyla Osman Bey ve Savcı Bey arasındaki çatışmaya son verirken; kendisinden sonra kimin bey olacağına karar vermek üzere Aksakallılarla bir araya gelir. Targun Hatun, Nikolanın Kayı beylerini zehirlemesi için yaptığı planı Osman Beye anlatırken; Osman Bey, Nikolaya karşı zekice bir oyun kurar. Vasiyetini hazırlayan Ertuğrul Beyin ölümü Kayı Obasında büyük bir acıya sebep olur. Kayı Obası beyini gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlarken; yeni beyin kim olacağı sorusu herkesin aklındadır.

Kuruluş Osman Eski Bölümlerde Neler Olmuştu?

Osman Beyin yokluğunda Dündar Bey ve Savcı Beyin girişimleri ile Kayı Obasında yeni bey seçimi için Toy toplanmasına karar verilir. Kulucahisar Kalesini kaybetmenin acısıyla Geyhatuya giderek kendisine tuzak kuranın Yavlak Arslan olduğunu açıklayan Nikola, Targun Hatunu ise Kayı beylerinin yemeğini zehirlemesi için görevlendirir. Osman Bey, Moğol tehdidine karşı Geyhatuyla yüzleşmek zorunda kalırken, Ertuğrul Beyden gelen haber obada bomba etkisi yaratır.

Nikola kendisini Yavlak Arslanın düzenlediği toplantıda beklerken, yoluna tuzak kuran Flatyosun da yokluğundan faydalanarak Kulucahisar Kalesini yeniden eline geçiren ve Kayı bayrağını surlara diken Osman Bey, bu başarısıyla Savcı Bey ve Dündar Beyi telaşa sürüklüyor. Osman Beyin Kayı Obasını ateşe attığını iddia eden Savcı Bey kardeşi ile yollarını ayırırken; Yavlak Arslan, Cerkutayın Osman Beyin eline geçtiğini öğrenince kurduğu tuzağın kendisini vuracağını anlayarak harekete geçiyor. Bala Hatun, Osman Beyle evliliğe hazırlamaya çalıştığı Targun Hatunla kılıçların çekildiği bir yüzleşme yaşıyor.

Ağabeyi Savcı ve amcası Dündarı Kulucahisar Kalesinden kurnaz bir planla kurtaran Osman Bey, Bala Hatunun kendisine yeni bir eş bulmasına yönündeki tavsiyesinin ardından Targun Hatunu eş olarak alacağını ilan eder. Osman Bey tarafından küçük düşürülmenin acısını Flatyostan çıkaran Nikola, Yavlak Arslandan gelen buluşma teklifini lehine çevirmenin yollarını arar. Nikola ile barışması için yapılan teklife, hedefine Kulucahisarı koyan Osman Beyin hamlesi çok farklı olacaktır.

Kuruluş Osman Konusu

O, kömür karası gözleriyle, gaza ve hürriyet ateşini tutuşturacaktı. Adı, Ertuğrul Gazi oğlu Osmandı… Karanlığın içinde ona yol gösteren "aşk" oldu… Kan ve gözyaşıyla sulanan topraklarda, gök ekini gibi biçilen; yedi göğü, yedi yeri, dağları, denizleri aşacak bir milletin rüyasını "aşkla" gördü. Gücünü kılıcından değil, "aşktan" aldı… Zorbalığa adaletle; köleliğe hürriyetle direnen, tarihin gördüğü en büyük imparatorluğa adını "aşkla" verdi. 72 milleti kıran bozuk düzene karşı başkaldırı, mazlumların sessiz çığlığına umut, Kuruluşun adı oldu… Kuruluş Osman… 400 çadırlık bir obadan, "ilahi aşkla" kurulan bir cihan imparatorluğuna yürüyüşün hikayesi. Dizi 400 çadırlık bir obadan, "ilahi aşkla" kurulan bir cihan imparatorluğuna yürüyüşün hikayesini anlatıyor.

Kuruluş Osman Nerede Çekiliyor

Kuruluş Osman’ın çekimleri dönemin obaları, otağları, şehirleri ve mekanlarını hissettiren Beykoz’a bağlı Riva’da kurulan sette çekiliyor.

Kuruluş Osman Oyuncu Kadrosu

Oyuncular : Burak Özçivit, Nurettin SönmezRagıp SavaşErkan AvcıDidem BalçınYeşim Ceren BozoğluGörkem Kanbolat Arslan, Seçkin Özdemir, Seray Kaya, Özge Törer, Emre Basalak, Burak Çelik, Celal Al, Ahmet Yenilmez, Umut Karadağ, Emin Gürsoy, Yiğit Uçan, Buse Arslan, Çağrı Şensoy, Bahtiyar Engin, Emel Dede, Tolga Akkaya, Ömer Ağan, Açelya Özcan, Ayşen Gürler, Tamer Yiğit ve Cüneyt Arkın