Özlem Gürses biyografisi..

Özlem Gürses kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte hayat hikayesi...
Ulusal ve uluslararası çok sayıda organizasyonda moderatör ve sunucu olarak görev alan Özlem Gürses, gündeme dair yorumlarıyla televizyon ekranlarında boy göstermesinin yanı sıra ulusal gazetelerde köşe yazarlığı yaptı.

ÖZLEM GÜRSES'İN HAYATI
18 Ağustos 1970 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi.

1970 doğumlu olan Özlem Gürses, 2021 yılı itibarıyla 51 yaşındadır.

Gazeteci Uğur Gürses ile evlidir. Çiftin 'Uzay' adından bir erkek çocuğu vardır.

Galatasaray taraftarıdır.

Özlem Gürses 1.70 metre boyunda, 64 kilo ve aslan burcudur.

Egitimi ve iş hayatı

İlköğretim ve lise eğitimini TED Ankara Koleji'nde tamamladı. Ardından ODTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'ne girmeye hak kazandı. Aynı bölümde yüksek şeref öğrencisi ve bölüm birincisi olarak ODTÜ Mimarlık bölümüne yatay geçiş yaptı. Mimarlık Tarihi alanında yüksek lisans yaparken geçirdiği bir trafik kazası onu İstanbul'a ve medya dünyasına taşıdı.

ATV haber merkezinde muhabir olarak başladığı medya kariyerine Star'da Gece Hattı ve Kırmızı Koltuk ile devam etti. Bu süre içinde pek çok siyasetçi, bakan, başbakan ve cumhurbaşkanlarıyla özel röportajlar yaptı, muhabirlik yıllarında özel haberler hazırladı. 1998-1999 yıllarında Star TV'de hafta içi her gece ve hafta sonu 00.00'dan sonra 'Gece Hattı' programını sundu.

ÖZLEM GÜRSES'İN KARİYERİ
ATV Haber Merkezi’nde muhabir olarak başladığı medya kariyerine Star’da Gece Hattı ve Kırmızı Koltuk’la devam etti. Bu süre içinde pek çok siyasetçi, bakan, Başbakan ve Cumhurbaşkanları’yla özel röportajlar yaptı, muhabirlik yıllarında ise sayısız özel haber yaptı. 1998 - 1999 yılları arasında Star TV'de hafta içi her gece ve haftasonu geceyarısı 12'den sonra 'Gece Hattı' adlı programını sundu.

Ufuk Güldemir’in kurduğu Habertürk TV’de 20. Saat, 13 Ajansı, Bildiğin Gibi Değil, Burası Haftasonu, Habertürk Gündem programlarını hazırladı ve sundu.

Kanal 1 Ana Haber’in hem haber müdür yardımcısı hem de ekran yüzüydü. Ratinglerde 90-100 aralığında devraldığı Ana Haber Bülteni’ni ilk 20 arasına yükseltti. Aynı kanalda Özlem Gürses’le Bakış ve Şahane Çocuklar programlarının yapımcısı ve editörüydü.

Skytürk’te Özlem Gürses’le Çizgi Dışı programında pek çok saygın ve ünlü ismi konuk olarak ağırladı.

TV8’de ve Habertürk TV’de Vivet Kanetti Uluç ve Ayşe Böhürler ile birlikte sunduğu 3YÜZ’ün özgün format yaratıcısı ve editörüydü. TV8’de ayrıca gazeteci Mustafa Karaalioğlu ile beraber “Her Pazar Açıkça” tartışma programını hazırladı ve sundu.

NTV’de yayımlanan “Mimarlık ve Yaşam” kuşağının da yaratıcısı ve ekran yüzüydü.

DİALOG Anlatım ve İletişim Okulu’nda “Haber Yazımı ve Spikerlik” ile “TV Program Yapımcılığı” derslerini, İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde “Röportaj Teknikleri” derslerini verdi. Özlem Gürses, son dönemde kurum ve profesyonel yöneticilere medya ilişkileri konusunda koçluk yapmaktadır. Ayrıca Medya İlişkileri Eğitimi ve Etkili İletişim Teknikleri konularında ders vermeye devam etmektedir.

2011 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Santralistanbul’un Basın ve Halkla İlişkiler Ofisi'ni de yönetti.

2013-2020 yılları arasında Artı Bir TV'de ana haber sunuculuğu ve haber müdürlüğü yapan Gürses 2020 yılından itibaren Halk TV'de program sunmaya başlamıştır.

NTV'de yayımlanan 'Mimarlık ve Yaşam' kuşağının fikir sahibi ve ekran yüzü oldu.

İLETİŞİM ÜZERİNE DERSLER VERDİ, MENTORLUK YAPTI

Diyalog Anlatım ve İletişim Okulu'nda 'Haber Yazımı ve Spikerlik' ile 'TV Program Yapımcılığı' dersleri, İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde 'Röportaj Teknikleri' dersleri verdi.

Özlem Gürses, kurum ve profesyonel yöneticilere medya ilişkileri konusunda koçluk yaptı. Ayrıca Medya İlişkileri Eğitimi ve Etkili İletişim Teknikleri konularında özel dersler verdi.

2011 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Santral İstanbul Kampüsü'nün Basın ve Halkla İlişkiler Ofisi'ni yönetti.

2017'de 'Bazen Olmaz...' adlı ilk kitabını yayımladı.

Habertürk TV'de başladığı '20. Saat' programını Halk TV'de sürdürdü. Öte yandan Haber Global TV ekranlarında yorumlarıyla yer aldı.