Dikkat: Bu içerik spoiler içerir.

Sebastian Vettel, geçtiğimiz haftalarda Michael Schumacher'in Netflix belgeselini bilmediği şeyleri öğrenmek istediği için izlemek istediğini söylediğinde, onun hayal kırıklığı yaşayabileceğini düşünmek kolaydı.

7 kez Dünya Şampiyonu olan Schumacher'in neredeyse her şeyinin televizyon kameralarına yansımış olması nedeniyle, bu belgeselde Schumacher'in hayatına ve kariyerine dair pek fazla yeni şey olmadığını düşünmüş olabilirsiniz. 

Ancak yaklaşık iki saat süren ve Schumacher'in ailesinin desteğiyle çekilen bu filmi izlemenizin ardından, Formula 1'in en ikon isimlerinden birisi olan Schumacher hakkında algılarınızda bir değişiklik olmaması neredeyse imkansız olacak.

Onu ister sevin ya da pistteki görüntüsü nedeniyle ondan nefret edin, Schumacher filmi kişiliğe ve kaskın altındaki adama dikkat çekiyor ve pit yolundan ve padoktan uzaktayken nasıl olduğuna dair nadir bir fikir sunuyor.

Aslında film, Schumacher'in hayatının iki gerçek yüzünü ortaya koyuyor.

Bir tarafta, modern Grand Prix yarışlarında Ferrari'nin yeniden dirilişinde merkezi rol oynadığı için F1 tarihinin akışını değiştiren küresel spor süper starının hikayesi var.

Diğer tarafta ise her şeyini eşi Corinna'ya, çocukları Mick ve Gina-Marina'ya ve Schumacher ailesine tüm hayatını adayan adam var. Ve sonunda Schumacher, F1 kariyerinin son bölümünde Mercedes ile anlaşarak ilk tutkusundan uzaklaşmış oldu.

Menajeri Sabine Kehm, Mercedes döneminde evinden uzak kalmasıyla alakalı olarak "Burada ne işim var? Ailemi özlüyorum. Neden bu kadar uzaktayım? Bunun eskiden olduğu kadar önemli olmadığını fark ettim. Benim için ailem artık daha önemli." dediğini hatırlatıyor.

F1 İçerikleri

Sıkı F1 hayranları için belgeselde dikkat çekecek pek çok şey var. Öncelikle, FOM'un arşivine erişimi olan Netflix, Schumacher'in kariyerinin önemli anlarını gösteren videoları belgesele ekledi.

Ancak filmde tamamen yarış görüntüleri yer almıyor. Bunun yerine genelde Schumacher'in nasıl birisi olduğunu ve arka planda olaylarla nasıl baş ettiğini gösteren görüntüler kullanılmış.

Bunlar içerisinde Schumacher'in 1992 Fransa Grand Prix'sinin ilk turunda yarış dışı bıraktığı Ayrton Senna ile gridde yüzleşmesi bulunuyor.