Sisam Yunanistan'da, Ege Denizi'nde, Dilek Yarımadası'nın karşısında bir ada. Bu adanın en büyük yerleşim merkezi olan şehri, merkezi bu şehir olan ve Sisam adasını, Ahikerya adasını ve bölgedeki birkaç küçük adayı kapsayan idari bölgenin adıdır. Tarihte kurulan on iki İyon kolonisinden biridir.

AFAD tarafından verilen bilgiye göre 30 Ekim 2020 Cuma saat 14:51'de Ege Denizi'nde, İzmir'in Seferihisar ilçesinin 17 kilometre açığında 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Sisam adası olan deprem yıkımlara neden olurken, ufak çaplı tsunami meydana getirdi. Richter ölçeğine göre deprem 7.1 büyüklüğünde kayda geçti.

Sisam Adası açıklarında meydana gelen sarsıntı, Yunanistan'da Girit Adası'ndan başkent Atina'ya kadar geniş bir alanda hissedildi. Yunan basınında yer alan haberlere göre, merkez üssünün Sisam Adası açıkları olduğu belirtilen deprem nedeniyle adada çok sayıda bina ve yol hasar aldı. Başkent Atina'dan Girit Adası'na kadar ülkedeki geniş bir alanda hissedilen depremde Sisam'da sayıda evin hasar gördüğü belirtildi.

Sisam Adası (Samos) Nerede? Sisam Adası Nereye Bağlı, Haritada Nerede Bulunuyor?


Sisam Yunanistan'da, Ege Denizi'nde, Dilek Yarımadası'nın karşısında bulunuyor. Sisam adasını, Ahikerya adasını ve bölgedeki birkaç küçük adayı kapsayan idari bölgenin adıdır. Tarihte kurulan on iki İyon kolonisinden birisidir.