Tozkoparan İskender 3. bölüm yayınlandı. TRT 1'de ekrana gelen ve geçmişten günümüze gelen küçük kahramanımızın hikayesini anlatan Tozkoparan İskender dizisindeki gelişmeleri ajanskamu olarak okurlarımızla paylaşıyoruz. Tozkoparan İskender Çağan Efe Ak, Tuana Naz Tiryaki, Esat Polat Güler, Yağız Kılınç, Ülkü Hilal Çiftçi, Leya Kırşan, Defne Erşen, Deniz Erayvaz, ve Mert Erdoğdu gibi çocuk oyuncular yer alıyor.

Tozkoparan İskender 3. Son Bölümde Neler Oldu?

İskender, Salih ve Fikri, yeniden bulaşabilmenin mutluluğunu yaşamaktadır. Bu sırada Mavi Ay’ın seslerini duyarlar ancak Salih’in isteği üzerine saklanırlar. Mavi Ay neler olup bittiğini tartışırken, Asya yerde yeşil bir zihgirin olduğunu fark eder. İskender, hırsızlarla yaşadığı arbede esnasında zihgirini yere düşürmüştür. Mavi Ay zihgiri alıp uzaklaşır. İskender, Mavi Ay’ın peşinden gitmek istese de Salih ona engel olur. Ancak İskender’in aklı zihgirde kalmıştır. Giovanni gözlerini Makbule’nin evinde açar. Neler olup bittiğini anlamaya çalışırken, Makbule yanına gelir ve Giovanni’ye “oğlum Cihangir” diyerek sarılır. Bu durum Giovanni’nin aklına yalanlarla dolu sinsi bir plan getirir. Kasırga, ormanda başlarına gelenlerin videosunun Dedikoducu adlı bir sosyal medya kanalında yayınlanmasıyla birlikte zor anlar yaşamaktadır. Taygu Koleji’nde yerle bir olan imajlarını toparlayabilmek için düşünürler ve bir plan yaparlar.

Tozkoparan İskender Eski Bölümlerdede Neler Oldu?

Zaman yolculuğu yapan Salih ve Fikri, kötülerin geçmişte Tozkoparan İskender’in okçular tekkesine girmesini engellediklerini fark ederler. Köyünde sıradan bir yaşam süren İskender’i arayıp bulan Salih ve Fikri, İskender’in içindeki cevheri fark etmesine ve okçular tekkesine girmesine yardımcı olurlar. İskender okçular tekkesinde eğitim alırken, onu yakından takip eden birisi vardır; Cihangir. Venedikli bir casus olan ve asıl ismi Giovanni olan Cihangir, okçular tekkesinin en iyi okçusu olmayı amaçlamaktadır. Böylece Osmanlı Sultan’ının koruması olacak ve Sultan’a zarar verebilecektir. Ancak hiç beklemediği anda karşısına çıkan İskender, Tozkoparan unvanını da alarak Cihangir’in önüne geçer ve okçular tekkesinin en iyi okçusu olur. Tozkoparan İskender, Sultan’ın korumalığını yapmak ve Yeniçeri Ocağı’na girmek üzere yola koyulur ajanskamu'da aktarılan bilgiye göre Giovanni yüzünü gizleyerek adamlarıyla birlikte Salih, Fikri ve İskender’e saldırır. Saldırı esnasında zaman makinesine bir ok saplanmasıyla birlikte aniden çalışan makine, Salih, Fikri ve İskender’in yanı sıra Giovanni’yi de günümüze ışınlar. Günümüzde de işler, Temrenli kasabasında zorlu gitmektedir. Arda, Asya, Sinan ve Elif’ten oluşan okçuluk takımı Mavi Ay, burslu olarak TAYGU Koleji’ne yazılmıştır. Yeni okullarına uyum sağlamak için ellerinden geleni yapan Mavi Ay’ı Tayfun, Duygu, Ece ve Ayberk’ten oluşan bir başka okçuluk takımı Kasırga karşılar. Ancak Kasırga, Mavi Ay’ın okula gelişinden pek mutlu olmamıştır. Daha ilk günden Mavi Ay ile Kasırga takımlarının arasında soğuk rüzgarlar esmeye başlar.

Tozkoparan İskender Konusu

Daha çocuk yaşta rekorlara imza atmış süper kahraman İskender günümüze geliyor. Üstelik yol arkadaşları Salih ve Fikri hocaları ve peşinden ayrılmayan ezeli düşmanı Giovanni ile birlikte. 12 yaşında olmasına rağmen olağanüstü yeteneklere sahip olan kemankeş İskender, 2020 yılından yaşadığı döneme geri dönmez ise tarihin seyri değişecek, ajanskmu.net'te yer alan Tozkoparan İskender dizi hikayesinde yer alan bilgiye göre, Tozkoparanlar yok olacak ve kötüler kazanacak. Fakat İskender’in derdi sadece bu değil. Onu günümüzde de pek çok sorun bekliyor olacak. Bir türlü kontrol etmeyi beceremediği güçleri, sürekli peşinde olan Venedikli okçu Giovanni ve okuldaki baş belası Kasırga takımı. Ve tabi ki tüm bu tehlikelere karşı Mavi Ay takımı İskender’i yalnız bırakmayacak.

Tozkoparan Oyuncu Kadrosu

Dizide Tozkoparan dizisinden tanıdığımız isimlerin yanı sıra sürpriz oyuncular da var. Dizinin çocuk oyuncuları arasında Çağan Efe Ak, Tuana Naz Tiryaki, Esat Polat Güler, Yağız Kılınç, Ülkü Hilal Çiftçi, Leya Kırşan, Defne Erşen, Deniz Erayvaz, ve Mert Erdoğdu gibi birbirinden yetenekli isimler bulunuyor. Dizide çocuk oyunculara Yusuf Gökhan Atalay, Burak Alkaş, Fırat Albayram, Sera Tokdemir, Muhittin Korkmaz, Esin Gündoğdu, Mehmet Emin Kadıhan ve Suna Selen gibi çok sevilen yetişkin oyuncular eşlik edecek.