Payitaht Abdülhamid 131. bölüm yayınlandı. TRT 1'de ekrana gelen Payitaht Abdülhamid, 34. Osmanlı padişahı olan II. Abdülhamid'in saltanatının son 13 yılını anlatıyor. Dördüncü sezonu devam eden Payitaht Adülhamid dizisinin son bölüm özetleri ve yeni bölüm fragmanları haberimizde. Payitaht yeni bölüm tanıtımını izlemek ve Payitaht Abdülhamid son bölümde olanları öğrenmek için haber içeriğimizi inceleyebilirsiniz. Payitaht Abdülhamid 132. yeni bölüm tanıtımı ekrana geldiğinde haberimizden izleyebilirsiniz.

TRT 1 yayın akışına göre; Payitaht Abdülhamid 132. bölümü 1 Ocak Cuma akşamı ekranlarda olacak!

Payitaht 131. Son Bölümde Neler Yaşandı?

Tüm Paşaların postaneye gelmesi ile işler iyice karışır. Abdülhamid, Mason Paşa kim sorusunun cevabını Manyas’a oynadığı oyunla alacağına emindir. Selanik’e Mason toplantısına Mason Paşayı ulaştırma çabasında olan Manyas’a bir oyun daha kurulur. Saraydan uzak bir hayat geçiren, hafiyelikte oldukça mahir Şehzade Ahmet Nuri Efendi artık devrededir. Büyük loca olarak ilk toplantılarını gerçekleştirmek isteyen Masonlar bu toplantıda yüzlerini birbirilerine de ifşa edeceklerdir. Mason Paşa’nın güzergahını elde etmek isteyen Ahmet Nuri Efendi’yi türlü zorluklar bekler. Mahmut Paşa ise üvey ablası Sabuha’nın mirasını almakta kararlıdır. Miras için önündeki tek engel olan yeğeni Kani’ye oyunlar oynamaya devam eder. Karekin kardeşi Armen’in ölümü üzere Eşref’ten intikam almanın peşine düşer. Söğütlü ve Nadir Efendi ile beraber karşı plan yapan Eşref Aziz’i Karekin’le büyük hesaplaşma beklemektedir. Saliha Emsal’in araştırmaları sonucu yemek davetine niye kimsenin gelmediğini öğrenir. Naime’yle bir kez daha iyi niyetle konuşur. Zekiye ve Fatma da Naime ve Aliye’nin yaptıkları tertiplerden rahatsızdırlar. İkisiyle de konuşmaları fayda etmez. Abdülhamid’in gözünde Saliha’yı küçük düşürmek için yeni bir tertip hazırlamışlardır. Ancak bu kez hazırladıkları tertip Saliha kadar Abdülhamid’in de canını yakacaktır.

Payitaht Abdülhamid Eski Bölümlerde Neler Oldu?

Sadrazam Paşa’nın Manyas’ı kaçırması ile ‘Mason Paşa kim?’ sorusu yeniden gündeme gelir. Abdülhamid, Manyas’ın derin planını dikkatle takip ederken, Mahmut Paşa ise konağında bir sürprizle karşılaşır. Karşısına çıkan zorluklara rağmen Eşref Aziz ise Karekin’in peşini bırakmaz. Saliha kendine sarayda yer bulmaya çalışırken, Naime de onu göndermenin yollarını arar. Aliye bir taraftan Naime’ye dost görünürken bir taraftan da kuyusunu kazar. Saliha’nın verdiği davete gelen misafir herkesi şaşırtır.

Mason paşayı bulmak için mücadelesini sürdüren Abdülhamid bu kez planını Manyas’ı zindana atarak başlatır. Sultan, mason paşaya ulaşmak için birilerinin Manyas’ı zindandan kaçırmasını beklemektedir. Asaf’ın ölümü ile Eşref Aziz ve ekibi Karekin’in peşine düşer. Karekin’den intikam almak için durmayacak olan Eşref, dört bir yanda Karekin’in izini sürmektedir. Haremde Bidar Sultanın eksikliği hissedilirken Naime annesinin saraya geri döneceğini düşünmektedir. Ama saraya kimsenin beklemediği biri gelir... Haremde artık bir dönem başlayacaktır.


Sultan Abdülhamid devlete sadık ailelerin ölümündeki perde arkasını öğrenmeye çalışır. Manyas için çember artık daralmaktadır. Manyas, sultanın üzerine gelmesinden endişe etmektedir. Tüm bunlar yaşanırken Abdülhamid tespit ettiği telefon üzerinden bir sürprizle karşılaşır. Eşref Aziz artık yeni düşmanı ile karşı karşıyadır. İntikam için Payitaht’a gelen düşmanının yöntemleri bugüne kadar karşılaştıklarından farklıdır. Söğütlü, Nadir ve Asaf’ı kurtarmak için çaba sarf edecek olan Eşref Aziz’i pek çok zorluk beklemektedir. Bidar hayatındaki en değerli varlığı, hünkarı hayal kırıklığına uğratmıştır. Yaptığı hatanın telafisi olmadığını da bilmektedir. Cezasını kendi verir. Naime ne kadar çabalasa da annesini verdiğini karardan döndüremez. Bidar haremde taşları yerinden oynatır, Abdülhamid’in saadeti için kimsenin aklına gelmeyen bir şey yapar.

Payitaht Abdülhamid Hikayesi

Yeni yüzyıl başlarken acının, ümidin ve mücadelenin coğrafyasında son cephe açılıyor. Payitaht, en büyük savaşını veriyor. Sultan Abdülhamid, son iki yüzyıldır zafer kazanamayan Osmanlı'nın talihini değiştirmiş, Yunan harbini kazanmıştır. Cephede biten harp ise şimdi masada devam edecektir. Global Monarşi'nin veziri Parvus ise artık Abdülhamid'e karşı yüz yüze savaşacaktır. Hedef devlettir. Devleti ayakta tutan kıymetler baltalanmaktadır. Her kıymet bir sütun, her sütun çatıyı ayakta tutan bir güçtür. Abdülhamid ise devlet çatısını yıkmak isteyenlerin önündeki tek engeldir. Parvus, Abdülhamid'in düşmanlarını tek cephede birleştirecek ve Osmanlı'nın yıkılışı için yıllar sürecek planı başlatacaktır. Abdülhamid ise kalkınma hamleleriyle devleti büyük savaşa hazırlamaktadır. Demir yolu hamlesinden  sonra yeni yüzyıl boyunca, uğrunda savaşlar verilecek neft (petrol) hamlesini başlatacaktır Abdülhamid... Osmanlı topraklarındaki petrol arazilerinin haritalarını çıkaran Abdülhamid, hammaddeyi elinde bulunduranın yenidünyaya yön vereceğini bilmektedir. Bu değerleri korumak için de var gücüyle savaşacaktır.

Parvus sağ kolu Marco’nun önderliğinde İstanbul’un her tarafına yayılmış ajanlarla Payitahtı bitirmek için uğraşırken Abdülhamid’in sıra dışı ve başarılı hafiyesi Murad, ekibiyle beraber onlara geçit vermemek için canları pahasına mücadele verecektir. Abdülhamid, Payitaht’ı korumak için savaş verirken hareminde kopan fırtınalardan habersizdir. Devleti ayakta tutan sütunlardan biri Hanedan-ı Osmanlı'dır. Hareme mazisinin intikamını almak için giren Firuze, düşmana Osmanlı Ailesine karşı açtığı savaşta yardım edecektir. Büyüleyici güzellikteki bu genç kadın, Bidar ve Seniha Sultan arasında bütün dengelerin yeniden alt üst olmasına neden olacaktır. Yeni yüzyıla girerken hakim olmak için savaşanlar, mahkum olmamak için direnenler arasında büyük bir savaş olacaktır. Bütün savaş Payitaht için, Payitaht'ın ortasında geçecektir. Payitaht Abdülhamid dizisi Kocaeli’nde Sekapark içinde dizi için özel hazırlanan dev platoda çekiliyor.