Uyanış Büyük Selçuklu 18. yeni bölümüyle ekrana gelecek. TRT 1’de, Akli Film imzalı Uyanış Büyük Selçuklu gerek kostümleri gerekse konusu itibariyle tarihi yapımları sevenlerin ilgiyle takip ettiği dizilerin başında geliyor. Selçuklu Devleti’nin hem Anadolu’ya hem de bölgeye hakim olan yapısını anlatan  Uyanış Büyük Selçuklu dizi severlerin ilgisini çekti. Uyanış Büyük Selçuklu 18. yeni bölüm 3. tanıtım videosu yayınlandı.

Uyanış Büyük Selçuklu 18. yeni bölüm 25 Ocak akşamı TRT 1'de yayınlanacak.

Uyanış Büyük Selçuklu 17. Son Bölümde Neler Oldu?

Faysal, hakikatte Batıni davasını Şelemzar’a hâkim kılmak; görünürde İlteber ile akrabalık bağı kurup Şelemzar’daki ticari faaliyetlerine meşruiyet kazandırmak ve Selçuklu’nun üzerine uyguladığı baskıdan kurtulabilmek için Turna ile evlenmek istemişti. Sahip olduğu maddi güçle de İlteber’i bu evliliğe ikna etmeyi başarmıştı. İlteber’i bu evlilikten vazgeçirtecek bir sebep ortaya çıkacak! Kamu ajans bölüm hikayesine göre diğer taraftan yakın dostu Eynar’ı öldüren Sencer’den intikam almak için harekete geçen Markus, intikamı için Başulu’yu ağır yaralamıştı. Başulu, aldığı ağır yaradan ötürü ölümün kıyısındadır. Sarayın içinde Batınilere bağlı tehlikeli bir casus olduğunu anlayan ve en çok da Hasan Sabbah’tan şüphelen Nizamülmülk, Batınilerin mukaddes bildiği Sırlar Kitabı’nı kullanarak bir tuzak kurmuştu. Bu tuzak neticesinde Hasan Sabbah’ı yakalamış ve onun gerçek kimliğini açığa çıkarmayı başarmıştı. Hasan Sabbah içine düştüğü tuzaktan bir şekilde kurtulmayı başarır. Öte yandan Sencer, Başulu’nun intikamı için Markus’un peşine düşecektir. Selçuklu’nun ve dahi Sencer’in peşine düştüğü Markus, güçlenebilmek için bir yol izleyecek. Bunun için Sabbah aracılığıyla Faysal ile ittifak kuracaktır.

Uyanış Büyük Selçuklu Eski Bölümlerde Neler Oldu?

Hasan Sabbah, yapmaya mecbur olduğu eylemler neticesinde Nizamülmülk ve Sencer’in şüphelerini üzerine çekmişti. Son olarak; başında olduğu Batıni teşkilatlanmasının birçok sırrını içinde barındıran Sırlar Kitabı’nın Selçuklu’nun eline geçmek üzere olduğunu bilen Hasan Sabbah, bizzat harekete geçmiş ve kitabı Sencer’den önce bulmayı başarmıştı. Ne var ki; kitabı kurtardığı sırada, Sencer’e yakalanmıştı. Öte yandan Elçin, Terken’in işlediği tüm suçları canı pahasına Melikşah’a anlatmıştı. Suçları aşikâr olmak üzere olan Terken, içine düştüğü bu durumdan kurtulmaya çalışacak. Adının karıştığı affedilemez suçlar neticesinde başhatunluk makamından azledilecek olan Terken’in yerine yeni başhatun belli oluyor. Gelecek olan yeni başhatunla birlikte saraydaki dengeler değişiyor. Şelemzar madenlerini eline geçirmeyi başarmış olan Faysal, Selçuklu Devleti’nin dikkatini üzerine çekmişti. Son olarak Rüstem’in madenlerine ait altının yük taşıyan arabalardan çıkmış olması Tapar’ı kendisine karşı kışkırtmış ve Tapar tarafından cezalandırılmıştı.

Uyanış Büyük Selçuklu Konusu ve Oyuncu Kadrosu

Özel bir platoda çekimleri sürecek dizide Selçuklu İmparatorluğu dönemini anlatacak. Haşhaşiler’in yarattığı terörün de içinde yer alacağı dizide ayrıca Selçuklu devletindeki taht savaşlarına da farklı bir bakış açısından bakılacak. TRT’nin yeni sezondaki iddialı dizilerinden birisi olması beklenen Uyanış Büyük Selçuklu'nun müzikleriyle ilgili gelen haber heyecanı arttırdı. Akli Film tarafından TRT için hazırlanan dizinin müziklerini usta isim Gökhan Kırdar ile dünyaca ünlü kazak müzik grubu Hassak yapacak. Oyuncular tarafında ise Buğra Gülsoy, Ekin Koç, Leyla Lydia Tuğutlu, Sevda Erginci başrol isimleri olarak açıklanmıştı.