Değerli dostlar, dünyada ve ülkemizde çok ama çok önemli gelişmeler oluyor.  Bu gelişmelere bigâne kalmak bizim için söz konusu olamaz. Bir süredir şiir ile yoğun iştigal ettiğimden güncel yazılara zaman ayıramadım. Ama nasip olursa eskisi gibi haftada en az bir yazı yazmaya çalışacağım.

Bugün, bir süredir sinirlerimi bozan bir gelişme hakkında sizlerle hasbıhal etmek istiyorum. Malumunuz, yakın zamanda Fransa'da, aralarında eski Cumhurbaşkanı Sarkozy, üç eski başbakan, Yahudi ve Hıristiyan cemaati temsilcileriyle yazarların da bulunduğu 300 kişinin imzasıyla yayınlanan Kur'an-ı Kerim'den "şiddet ve Yahudi karşıtı fikirleri yaydığı gerekçesiyle bazı ayetlerin çıkarılması" yönünde bir bildiri yayımladılar.

İşin garip tarafı Yahudiler ve onların katilleri Hıristiyanlar el ele kol kola…

Düşünebiliyor musunuz, dünyada katliamların ve zulümlerin baş aktörleri olan Fransızlar ve Yahudiler sözüm ona kendilerine dokunan Kur’an ayetlerine dil uzatıyorlar. Dahası, kitaptan çıkarılmasını istiyorlar. Sanıyorlar ki Kur’an onların bozdukları ve kafalarına göre yazdıkları İncil ile Tevrat gibi…

Hâlbuki ne diyor rabbimiz: “(Rabbinin sözü doğruluk ve adaletle tamamlandı. Onun sözlerini [Kur'anı] değiştirebilecek [hiçbir şey, hiçbir kuvvet] yoktur.) [Enam 115]”

Peki, ne diyor Kur’an Yahudiler ve Hıristiyanlar hakkında? Çok sayıda ayet var ama birkaç örnek verelim sadece:

Bakara Suresi, 140. ayet: “Yoksa siz, gerçekten İbrahim'in, İsmail'in, İshak'ın, Yakub'un ve torunlarının Yahudi veya Hıristiyan olduklarını mı söylüyorsunuz? De ki: "Siz mi daha iyi biliyorsunuz, yoksa Allah mı? Allah'tan kendisinde olan bir şehadeti gizleyenden daha zalim olan kimdir? Allah, yaptıklarınızdan gafil değildir."

Maide Suresi, 82. ayet: “Andolsun, insanlar içinde, mü'minlere en şiddetli düşman olarak Yahudileri ve müşrikleri bulursun. Onlardan, iman edenlere sevgi bakımından en yakın olarak da: "Hıristiyanlarız" diyenleri bulursun. Bu, onlardan (birtakım) papaz ve rahiplerin olması ve onların gerçekte büyüklük taslamamaları nedeniyledir.”

Tevbe Suresi, 34. ayet: “Ey iman edenler, gerçek şu ki, (Yahudi) bilginlerinden ve (Hıristiyan) rahiplerinden çoğu, insanların mallarını haksızlıkla yerler ve Allah'ın yolundan alıkoyarlar. Altını ve gümüşü biriktirip de Allah yolunda harcamayanlar... Onlara acı bir azabı müjdele.”

Maide Suresi, 51. ayet: “Ey iman edenler, Yahudi ve Hıristiyanları dostlar (veliler) edinmeyin; onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden onları kim dost edinirse, kuşkusuz onlardandır. Şüphesiz Allah, zalimler topluluğuna hidayet vermez.”

Gördüğünüz gibi rabbimizin kelamı olan Kur’an durumu izah ediyor açıkça. Diyeceksiniz ki şimdi mi akıllarına geldi bu sözleri söylemek? Şimdi mi fark ettiler güya kendilerine yönelik şiddet içeren ayetleri? Elbette ki hayır.

Asıl mesele küresel şer odaklarının dünyayı dönüştürme çabası. Hristiyanlığı, Yahudiliği ve sair inanışları değersizleştiren bu odaklar, İslam’ı aynı potada eritmek istiyorlar. Mel’un Feto’nun “dinler arası diyalog” safsatası da zaten bunun bir eklentisi değil miydi? Şimdi o deşifre olunca artık sahipleri konuşuyor.

Allah’ın izni ile asla başaramayacaklar. Ne yaparlarsa yapsınlar "... Allah nurunu tamamlayacaktır." (Saff, 61/8).

Şunu da iyi bilmeliyiz ki, bu şer güçler en büyük rakip/engel olarak Türkiye’yi görüyorlar. Çünkü şu anda onların emrinde olmayan nadir Müslüman ülkelerden biri Türkiye. Üstelik Halifelik gibi tüm Müslümanları tek çatı altında toplayan bir kurumun son merkezi. İslam âleminin beyni aynı zamanda.

Türkiye’den korkmakta haksız değiller aslında. Çünkü sözde bildiriye Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok sert tepki geldi. Erdoğan Batı'ya ''biz sizin kutsalınıza saldırmayacağız sizi alaşağı edeceğiz. Çünkü siz aşağılıksınız'' diyerek tepki gösterdi. Bizden bir liderin batıya böyle bir söylemediği ne kadar zaman olmuştu, bilen var mı?

Bilmemiz gereken en önemli bilgi ise; Yahudiler’e her zaman Hıristiyanlar zulmettiler ve her seferinde onları Müslümanlar kurtardı. Aklı başında bir Yahudi bunu bilir. Ama şer odaklarının maşası Siyonist Yahudilerin derdi başka tabi…

Nitekim Fransa İslam Konseyi (CFCM) Başkanı Ahmet Oğraş, bildiriye imza atan kişiler arasında Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, üç eski başbakan ve Fransa Yahudi ve Hristiyan kuruluşlarının liderlerinin de olduğuna değinerek, bunun şaşkınlık yarattığını söyledi.

Oğraş, "Avrupa'da Engizisyon döneminde Yahudi çocuklarını kurtaran Osmanlı veya Afrikalı Müslümanlar, Kur'an-ı Kerim'e dayanarak bunu yaptılar. Şimdi bizi, bu kitabın Yahudilere yönelik şiddetin sorumlusu olduğuna mı inandırmak istiyorlar" dedi.

Durum ortada dostlar. Fransızların dünyada yaptıkları katliamları bilmeyen mi var? Fransa, Yeni Kaledonya, Madagaskar, Haiti, Martinigue, Guadaloup, Fransız Guyan'ı, Komor, Senegal, Mali, Fil Dişi Sahili, Gabon, Kamerun, Gana, Gine, Benin, Rwanda, Vietnam, Laos ve Kamboçya gibi bir bölümü halen Fransız toprağı olan ülkelerde yaptığı katliamların yanı sıra, 1. Dünya Savaşı sırasında işgal ettiği Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Adana'da işlediği suçlardan dolayı da tarihiyle yüzleşmekten kaçmakta ve cambaza bak taktiği ile hedef şaşırtmaya çalışmaktadır.

Fransa'da resmi tarih, Fransız ordusunun Anadolu'da yaptığı katliamları yok sayar, ders kitaplarında bu konuya yer verilmez. Ama dünya tarihi bunu unutmaz, vicdanlar ve bu millet bunu unutmaz.

Konu uzun ve derin. Yazsak kitaplar yetmez. Yazının başında dedim ya şiirle iştigal ediyorum diye. Öyleyse bu konuda anlık hissiyatla yazdığım şiiri de sizlerle paylaşmış olayım.

Selam ve muhabbetle kalın…

 

SARKOZİ DENEN DÜRZÎ

 

***

Kur'an'a dil uzatmış kem söz etmiş kendince

Frengistan ilinin fransızı Sarkozi

Kutsala dil uzatmak adet olmuş dinince

Bize dokunmak nerden esti aklına dürzi

 

Cezayir'e bak hele şiddet senin mayanda

Hatta vahşi ecdadın birer ünlü maganda

Uzat elini yerse biz burdayız ahanda

Doğru mu der bellersin üç yüz küsur kerizi

 

Afrika'da şerefli insanı ettin köle

Milyonları katlettin çevirdin binbir hile

Kurusun senin soyun mazlum duası ile

Kiminle sataşırsın göl mü sandın denizi

 

Delik deşik ettiniz kalmadı insaniyet

Geçtiğiniz her yerde doldu açlık sefalet

Allah nasip eylesin size ebedi zillet

Yüzünüzde belirsin İslam'ın ayak izi

 

Suları bulandırır sonra balık avlarsın

Beslediğin terörle zayıfları tavlarsın

Dostlarına güvenip aslanlara havlarsın

İzzet der ki Sarkozi korku mu sardı sizi

 

***

08.05.2018

İzzet Irmak