BİZ DE İSYANDAYIZ..

Liseler ayakta…

Öyle mi?

O zaman eğride olsa şöyle bir oturalım ama önce doğru düşünelim,

Demokrasinin kılıcını öğrenciler üzerinden sallamak, söylemlerimizde gözümüzün nuru dediğimiz çocukların, gençlerin üzerinden siyaset yapmak, onları merkeze alarak isyandayız demek ne kadar inandırıcı ve masumanedir. Siyasetin doğasında var olan muhalefet etmek, söylemler üretmek, eleştirmek çok doğal olabilir ama arenaya gençleri çekmek, gladyatör rolünü çocuklara yüklemek hiç adil değil. 

Daha birçoğunun reşit bile sayılmadığı bu yaş çocuklarının sokaklara salındığı, avaz avaz bağırtıldığı dönemleri, bu ülkenin her kesimi acı faturalarla tecrübe etmiştir. Anaların babaların yüreği yanarken, siyasetçiler yola devam etmişlerdir. Eğitim öğretim ortamlarında ilimden fenden, bilimden bahsedilmesi gerekirken isyan ateşi nasıl yakılır bilgilendirmesi ve yönlendirmesi yapılıyor. Maksadın üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olduğu aşikârdır. 

Her yaz tatiline girerken gezelim görelim belgeseli yapmaya yeni yeni gezi versiyonlarıyla insanların yüreklerini hoplatmaya, anaları camlarda nöbete bırakmaya kimsenin hakkı yok. Adabınca yapın siyasetinizi, üretin politikalarınızı, eleştirin, çözümlerinizi sunun. Ama tüm bunları yetkili kurullarınızca, uzmanlarınızca, yetişkinlerle yapınız. Geleceğimiz olan gençlerimizi rahat bırakınız.

Yakmaya çalıştığınız ateş büyür de haklı haksız, yaş ile kuru, doğru yanlış çok kişiyi yakarsa bunun vebali de sorumluluğu da ağır olur. Yüreği yanık anaların babaların kardeşlerin isyanı, sözde çocuklarımızın isyanını ezer geçer. Eğitim öğretim yuvası okullarımızı, kasıtlı olarak çıkarılan spekülasyonlar ile kökü dışarıda olan manipülasyonlarla kargaşa ortamına sokanların kimler olduğu, kimlere hizmet ettikleri herkesin malumudur. 

Yükü öğrencilerin sırtına yükleyip, her gün bir okul daha bildiriye imza attı diye davul zurna çalanlar, bırakın lütfen bu algı operasyonlarını. Daha hangi senaryoları yazıp oynayacaksınız? Hangi maskeleri takıp, kimlerin ardına saklanacaksınız?

 Yapılan uyarıları dikkate almaz ve ateş körüklenmeye devam edilirse, önce ana baba ve öğrencilerini çok seven eğitimciler olarak biz bu kirli oyunu bozacağız. Bu ülkenin gençliği bu ülkenin sağduyulu insanları varlığını devam ettirmekte. Bu da böyle biline..

Neşe VURAL