Eğitim-Bir-Sen İstanbul 3 Nolu Şube olarak faaliyet alanımızda her yıl Öğretmenler Günü'nü kutlamaya çalışıyoruz. Kutlamalar için bazen kamu tesislerini kullanıyoruz. Gerek Belediyeler, gerekse diğer kurumlar kapılarını eğitimcilere açıyorlar sağolsunlar.

Bu yıl Çekmeköy'de yapacağımız program için şubemize bağlı Çekmeköy İlçe Temsilciliği, Çekmeköy Belediyesi'nin bir tesisinde kutlama programı yapmak istiyor. Başvuru kabul ediliyor. Telmsilcilğimiz de, jest olsun diye davetiyeyi / afişi Belediye Başkanlığı adına hazırlayıp üzerine sendikamızın logosunu basıyor. Bazı haber sitelerinde skandal bir olaymış gibi yer alan haberin esası bundan ibarettir.

Çekmeköy Temsilciliğimiz, bugüne kadar yaptığı kutlama etkinliklerinin tamamını açıktan duyurmuş olup, programlarımıza katılmak isteyen herkese kapılarını açmıştır. Bunun son örneği de düzenlemiş olduğumuz Asıl Öğretmenliğe Geçiş Sınavı Hazırlık kursudur. Üyemiz olan olmayan tüm aday öğretmenler kursumuzdan faydalanmaktadır. Özelde üyelerimize genelde tüm eğitim camiasına hizmet etmekten onur duyuyoruz.

Programı tertip edenleri kınayan açıklamayı esefle karşıladık. Açıklamanın başında 15 Temmuz darbe ve işgal girişimi hatırlatılarak darbe girişimine karşı neler yaptıklarını izah etmişler. Darbenin bertaraf edilmesinde zerre kadar katkısı olan herkese teşekkür ederiz. Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen darbe ve işgal girişimine karşı çok net bir duruş sergilemiş, şehitler vermiş, birçok arkadaşımız gazi olmuştur. Birileri aman sokağa çıkmayın uyarısı yaparken Çekmeköy İlçe Temsilcisi arkadaşımız o gece 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde yaralananlar arasındaki şerefli yerini almıştır.

Çekmeköy Belediyesini, sosyal tesisini Öğretmenler Günü'nde bir eğitim sendikasına açtı diye suçlamak, belediyeye ayrımcılık yapıyorsunuz demek... hakkaniyetle bağdaşmamaktadır. Zira hem Çekmeköy Belediyesi hem de bölgemizdeki diğer belediyelerin okullarımıza ne kadar destek olduklarını bilmeyen yoktur. Bu vesileyle eğitime destek olan tüm belediyelere teşekkür ediyoruz.

Sendikamızın geldiği noktaya ulaşmak için neler yapabileceklerini çok yakından bildiğimiz birilerinin bizi ahlaksızlıkla, paralel olmakla itham etmeleri herkesi kendileri gibi zannetmelerinden kaynaklanmaktadır. Bugün millî birlikten bahseden, Cumhurbaşkanımıza atıfta bulunan bazılarının çok yakın tarihte kimlerin peşine düştüğünü unutmuş değiliz. Pişkinliğin, yüzsüzlüğün bu kadarına da pes!

Bir afişten / davetiyeden derin anlamlar çıkarmanın manası yoktur. Programımıza katılacak her meslektaşımıza kapımız açıktır, hepsi başımızın tacıdır. Anlamadan dinlemeden kınama mesajı yayımlamayı, eğitim hizmet kolunda faaliyet gösteren bir sendikaya yakıştıramadığımızı ifade etmek istiyoruz. Bizi kınayanları misliyle kınıyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Erol Ermiş
Eğitim-Bir-Sen
İstanbul 3 Nolu Şube Başkanı