Geçtiğimiz Cuma günü (09.12.2016) ilçemizi şereflendiren Milli Eğitim Bakanı Sayın İsmet Yılmaz beyefendi, Celaleddin Ökten Hoca İmam Hatip Ortaokulu açılışı münasebetiyle yaptığı konuşmada, yazımın girişine serlevha yaptığım başlıktaki ifadeleri kullandı.

Ümraniye Belediyesi tarafından Esenşehir Mahallesinde yaptırılan Celaleddin Ökten Hoca İmam Hatip Ortaokulu açılışına başta Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz olmak üzere İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Belediye Başkanı Hasan Can, Profesör Doktor Saadettin Ökten, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen il ve ilçe protokolü siyasi parti temsilcileri, mahalle sakinleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış programında ilk konuşmayı yapan Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Celaleddin Ökten Hoca İmam Hatip Ortaokulunu Ümraniye’ye kazandıran Belediye Başkanı Hasan Can’a teşekkür etti. Daha sonra kürsüye gelen İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci eğitime katkılarından dolayı Ümraniye Belediyesine teşekkürlerini iletti.

Okulu yaptıran Ümraniye Belediyesi adına mikrofona gelen Başkan Can: “ 4+4+4 sisteminin hayata geçmesinden sonra Ümraniye’de sadece bir tane İmam Hatip okulu vardı. Ama şuanda on beş tane İmam Hatip Ortaokulu ve Lisemiz var. Vatandaşımız İmam Hatipleri istiyor bizde taleplerinin gereğini yerine getiriyoruz” dedi.

Açılış programını huzurlarıyla şereflendiren Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz konuşmasında Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün çalışmalarından övgü ile bahsederek şöyle dedi: “Eğitime önem veren her şeye önem vermiş demektir. Eğitimi ihmal eden de her şeyi ihmal etmiş demektir. Ümraniye’nin iyi çalışıp çalışmadığını eğitime bakarak anlıyoruz Allah razı olsun. Ümraniye gerçekten eğitimde çok iyi bir yolda ilerliyor inşallah hep beraber el birliyle İstanbul’un bütün sorunlarını 2019 yılı sonuna kadar çözeceğiz. Bu hükümet en büyük yatırımı herkes sanır ki ulaştırmaya sağlığa yaptı. Gerçekten de çok büyük hizmetler yaptık ama onlardan çok daha büyük hizmeti eğitime yaptık.”

Program sonunda Bakan Doktor İsmet Yılmaz ve tüm protokol açılış kurdelasını keserek Celaleddin Ökten Hoca İmam Hatip Ortaokulu sınıflarını gezerek öğretmen ve öğrencilerle selamlaştılar.

Tayfun Esendere