İzleyenler bilir . American sinemasında iyi polis- kötü polis oyunu ile suçlulara istediklerini söyletmeye, ağzından bilgi almaya veya algı oluşturmaya çalışılır. Bu konuya birazdan değineceğiz.  Son günlerde gündem o kadar yoğun ki halkımız ne olduğunu görüyor olmasına karşın birileri halkın zekasıyla alay ediyor.

23 temmuzda Suruç bombalaması ve uykularında Şehid edilen iki kahraman Polisimizin ardından Terörle mücadelenin yeniden başlaması , topyekün üç terör örgütünün şehir yapılanmalarının üstüne gidilmesi  ve Kandil dağlarında bulunan belli başlı kampların yerle bir edilmesini getirdi.

Terörün beli kırıldı kırılmasına da dağ saldırılarından mahalle terörüne evrilen bir süreci yaşadık Lice Silvan, Cizre gibi Doğu Anadolu’nun  nispeten daha kırsal ilçelerindeki kaotik ortam oluşturma çabaları zirveye çıktı. Belki de terörle mücadelede ilk kez sokağa çıkma yasakları uygulandı. Bu da çoğu terör uzmanına göre en kritik hamlelerden birisiydi. Sokakta halk olmayacağı için kurşun sıkan kim ise tavizsiz mücadele edildi. O yüzden teröristlerin yakalandığını değil ölü ele geçirildiğini gördük. Unutulmasın burada ölümlerden memnun görüntü çizmek değil kastımız ancak halk ve devlet güvenliğine askere ve polise kurşun sıkanlara da gül atılacak değildir.

Terörün evrildiği dağ çatışmalarından sokak çatışmaları ise yapılan terör toplantılarında ortaya çıkan bir istihbari bilgi Çözüm sürecini silahlanmak ve militan toplamak için kullanan terör örgütü Terör Örgütünün  Diyarbakır’ın Lice ilçesinde yaptığı örgüt toplantısında alenen savaş çağrısı yapılıyor. Siyasi uzantısı HDP ile İstanbul’da sözde barış mitingleri düzenleyen Terör Örgütü, Doğu ve Güneydoğu illerinde yaptığı mahalle toplantılarında ise “sonuna kadar savaş” mesajları veriyor.  

Terör Örgütünün  Lice’de yaptığı örgüt toplantısında, örgüt üyelerine ve sempatizanlarına nerede nasıl davranacaklarına ilişkin talimatlar da veriliyor. Terör örgüt yöneticisi konuşmasında şu ifadeleri kullanıyor: “Gerillalarımız ölüyor ama hepiniz kendi yaşamınıza öncelik tanıyorsunuz. 100 araba hükümete stop edin. Ne olacak. Hiç bir şey yapamıyorsanız ışık kapatın, teneke vurun, onlar psikolojik olarak giderler. Devrim sürecidir. Devrimin sonu arkası yoktur. Mücadelemiz hep beraber. Savaşla yaşamayı bilmemiz gerekiyor. Bundan sonra e Kürtlerin olduğu her alanda savaş olacak. Terör örgütü yöneticisi konuşmasında, örgütün sinsi taktiğini de şu sözlerle dile getiriyor: “saldıracaksınız  ama ‘biz savaş istiyoruz’ demeyeceksiniz. Gittiğiniz, konuştuğunuz her yerde ‘Biz savaş istemiyoruz, barış istiyoruz’ diyeceksiniz.

Terör örgütüne yardım etmeyenleri de tehdit eden örgüt yöneticisi, “Bunları yapmazsan sana olacak çocuğuna olur. Kimse sanmasın ki devletle iş birliği yaparak rahat yaşasın. Hainlere hayatı dar edeceksiniz. Kürt de olsa hain haindir. Devletle barış isteyenlere gerekeni yapın. Çocuklarıyla canını yakacaksın ki bölgenin  çocuklarına ihanet etmesin. Devletle iş birliği yapan herkes haindir. Bunu böyle bileceksiniz. Herkes kimin nerede olduğunu iyi öğrensin. Kim devlete yanaşıyor öğrensin. Önce uyaracaksınız. Hala anlamadı mı, o zaman anlayacağı şekilde gerekeni yapacaksınız. Bundan sonra kimseye acınmayacak” sözleriyle Müslüman Kürtleri hedef gösteriyor. 

Buda şunu gösteriyor ki Müslüman Kürtlerin , İslam’ın bu terör örgütünün ana düşmaları arasında yer aldığı bir gerçektir.

Şimdi gelelim iyi polis kötü polis oyununa. Kandil yönetimi, Demirtaş aracılığıyla kendilerine ateşkes çağrısı yaptırırken, Terör Örgütü yöneticisi Duran Kalkan aracılığıyla sert mesajlar veriyor. Aylardır başta Silvan, Cizre ve Silopi olmak üzere birçok noktada asker ve polise saldıran Terör Örgütütabanını diri tutmak isteyen Kalkan, tehditlere devam ediyor. Terör Örgütünün  birkaç hafta içinde hayata geçireceği ateşkesten önce tek taraflı ateşkesin örgüt ve taban içinde kendilerine eleştiri getireceğini düşünen Kandil yönetimi, hükümetten bir şeyler koparmak için kamuoyu baskısı oluşturmaya çalışıyor. HDP ile ortak hareket etmedikleri izlenimi vermeye çalışan Kalkan, "HDP' bize ateşkes çağrısı yapamaz" diyerek gelecek tepkileri önlemeye çalışıyor. Seçim öncesinde yapılacak ateşkes çağrısından önce iyi polis kötü polisi oynayan Demirtaş- Kalkan ikilisi, HDP'nin kasımda yapılacak seçimde oy kaybetmemek için yeni planlarını devreye sokmaya çalışıyor.

Ama tüm bu sinsi plan ve desiselere karşı artık Anadolu halkı tüm etnik unsurlarıyla güçlü Türkiye önünde en büyük engele olarak gördükleri bu terör belasının ve bu belayı başımıza saranların oyunlarının farkında.

Hesaplaşma büyük. Yüz yıldır devam eden kurtuluş savaşının son safhası bu . ya özgür, büyük, milli devlet kazanacak. Yada TERÖR ve vesayet kuklaları memeleket ve halka kan kusturmaya devam edecek.

Sen hala anlamadın mı mesele ERDOĞAN değil özgür ve büyük TÜRKİYE…

Kalın sağlıcakla.