Bu yıl İstanbul'un Fethi'nin 563. Yılı geçen yıl olduğu gibi İstanbul Valiliği ve İBB tarafından hazırlanan programla Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla 29 Mayıs Pazar günü Yenikapı Etkinlik Alanı'nda kutlanacak. Geçen yıl yapılan kutlama, gerçekten mükemmel olmuş Hava Kuvvetleri Akrobasi Timi Türk Yıldızlarının gösterisi nefesleri kesmiş, hepimizi gururlandırmıştı.

Ne var ki bu ülkede malesef tarihiyle barışık olmayan, büyük fetihlere duyarsız hatta hatırlanmasına karşıt bir zümre de var. Bu yıl ki kutlamalar için valilik, kaymakamlıklar, ilçe millî eğitim müdürlükleri halkımızın, lise öğrencilerinin katılımının sağlanması için duyuru yazıları yazdılar. Sanki katılım zorunlu imiş gibi birileri ortalığı ayağa kaldırıyor. Sanki öğrenciler yasadışı bir eyleme, bir terör organizasyonuna götürülüyor. Efendim neymiş, nasıl olur da kaymakamlıklar Cumhurbaşkanının katılacağı program için duyuruda bulunurmuş. Sanırsınız programa düşman bir ülkenin lideri geliyor. Aman Allah'ım, ne büyük suç işliyor bürokrasi yönetimi! Kadıköy Kaymakamı bu gücü nereden alıyormuş, günü gelince hesabı sorulacakmış!

Fetih Programı karşıtı propagandanın başını CHP milletvekili Mahmut Tanal çekiyor. Bilindiği gibi Sayın Tanal, daha önce de birçok olayda ön plana çıkmıştı. Bunlardan en önemlisi Kamuda Başörtüsü yasağını kaldıran yönetmeliğin iptali için Danıştay'a müracaat etmesiydi. Yine milletvekili dokunulmazlığı konusunda kendisinin dokunulmazlığının kaldırılması için meclise başvurmuş, kendince şov yapmıştı. Ancak gördük ki dokunulmazlık konusunda CHP sınıfta kaldı. Hem Anayasa değişikliğine büyük çoğunluğu destek vermedi, hem de soluğu Anayasa Mahkemesinde aldılar. Tipik CHP taktiği...

Sayın Tanal'a ve onunla aynı noktada çığırtkanlık yapanlara sesleniyoruz: Binlerce çocuk yaşta öğrenci, yasadışı gösterilerde ön saflara yığılırken; yine  binlerce çocuk, genç kız, genç erkek dağa çıkartılırken, hendeklerde / barikatlarda yem edilirken neredeydiniz / neredesiniz? Neden sesiniz çıkmaz. Terörist cenazesine katılan sözde vekillere en ufak bir söz  söylediniz mi? Zulüm 1453'te başladı diyenlere karşı ne dediniz? Taraftarlarınız her gün devlet büyüklerine küfrederken tepki gisterdiniz mi, ayıptır susun dediniz mi? Biz sizi çok iyi tanıyoruz, siz bütün bunlara bir şey demezsiniz. Hatta sahiplenir, sözcülüğünü  yaparsınız.

Siz ne yazarsanız yazın, ne yaparsanız yapın. Biz tarihimizle gurur duymaya, fetihleri yeni nesillere anlatmaya devam edeceğiz. Atalarımızdan, tarihimizden aldığımız güçle, ¥ kararlı ve emin adımlarla geleceğe yürüyeceğiz. Siz Reis'e saldırdıkça biz daha fazla sahip çıkacağız. Korktuğunuz başınıza gelecek, bu millet başkanlık sistemini getirecek, Reis'i de ilk devlet başkanı yapacak. Hesap sormaya gelince, hesap sormayı ancak rüyanızda görürsünüz. Bu millet uyandı, size bir daha asla geçit vermez. İlla hesap soracaksanız kendinize sorun. Yaptıklarınızla yüzleşin.

Fetih Programı için insiyatif alan tüm yöneticileri, Kadıköy Kaymakamligi ve Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü nezdinde kutluyoruz.

Fethe sahip çıkanlara, fetih ruhunu yaşatanlara, yeni fetihlere yelken açanlara selâm olsun.

Erol Ermiş
Eğitim-Bir-Sen
İstanbul 3 Nolu Şube Başkanı