Prestijli ve rahat bir iş hemen hemen bütün gençlerin hayali. Ama önlerinde onlarca sorun var. En önemlisi de önlerini görememek.

Sık sık değişen sınav sistemi gençlerin çalışma istek ve arzusunu bitiriyor. Kafalarını karıştırıyor. Hatta bunalıma sokuyor. Hadi sınavı kazandın. Zar zor okulu bitirdin. İş bulacağının garantisi var mı? Tabii ki yok.

Baktık ki gençler mutsuz. Tecrübe ve bilgi birikimimizi onlarla paylaşalım. Kolayca sınıflarını geçebilecekleri, bu sırada para kazanıp geleceğe yatırım yapabilecekleri, hatta iyi üniversitelerden mezun olmuş kişileri yanlarına çalışan olarak  alabilecekleri yolu   gösterelim istedik.

Bu yolla gençler, ailenize yük olmaktan kurtulacaksınız. Hem iş garantiniz olacak hem de kısa sürede zengin olacaksınız. Nerden mi biliyorum. Tecrübe dedik ya.

Öncelikle yapmanız gereken şey, liseyi bitirir bitirmez bir partinin gençlik kollarına üye olmak. Ama dikkatli seçin üyesi olacağınız partiyi; gelecek  ve iş vadi olan bir parti olsun. Gençlik kollarında aktif olun sürekli çalışın, nereye diyorlarsa oraya koşun.

Okul mu?

Açıköğretim fakülteleri ne güne duruyor.

Okula gitme diye bir derdiniz olmayacak. İstediğiniz zaman ders çalışacaksınız. Özet konu anlatımları, videolar vs. zengin bir dokümantasyonu var açık öğretimin. Hoca kaprisi çekmek, sınavdan kalırım diye korkmak, okulu uzatmak gibi derdinizde  de böylece olmayacak. Düzenli çalışırsanız derece yapmanız bile işten değil.

Akranlarınız zorunlu derslere girerken siz müthiş bir çevre edinmiş olacaksınız. İş adamları, esnaf, memur, emekli, öğretmen, asker vs. Okulu bitirdiğinizde millet KPSS ve mülakat stresi ile uykusuz geceler geçirirken siz çevreniz sayesinde “istisnai bir memurluğa” atanmış bile olursunuz. İstisnai memurluk ne mi? Onu da internetten siz araştırın artık.

Mesela bir belediye başkanının özel kalem müdürü oldunuz diyelim.  Size ortaklık teklif edecek bir sürü iş adamı olacaktır, emin olun. Siz bunu etik bulmadınız mı? Önemli değil. Belediyeden iş alan bir müteahhide aldığınız iş makinasını kiraya verirsiniz olur biter. Kirası maaşınızın tabi ki kat be kat fazlası olacak.

Bu yolla siyaset yapma imkanınız da doğacaktır. Bakarsınız millet vekili bile olursunuz. Kim bilir.

Açıköğretimle bahtınız açık. Hadi kolay gelsin.