FETÖ merkezli işgal girişimine karşı Milli Devrim Hareketi’ni millet olarak başarıyla gerçekleştirdik ama ikinci FETÖ kaynaklı darbe girişimi olacak diye o kadar teori üretiliyor ki ortalama bir vatandaşın aklına ziyan. Mebzul miktarda ortaya dökülen öngörülerden herkes anlayabildiği tahmine sarılarak tehlikenin o cihetten geleceğini öne sürerek bir nevi korku salıyor efkârı umumiyeye.  

Diğer taraftan FETÖ’nün ayaklarının tümünün üzerine aynı oranda gidilmediği için kamuoyunda belirgin bir burukluk var. Vatandaş “Bu işgal kalkışmasının siyasi ve bürokrat ayağı yok muydu, neden onların üzerine de gidilmiyor” diye, haklı olarak soruyor. Evet, vatandaşın sorusunu biz de dillendirelim, neden? Kimse mücadele edilmiyor demiyor. Ancak kimse mücadele layıkıyla yapılıyor da diyemiyor. Savsaklama devam ederken atı alan Üsküdar’ı geçmiş bile. Kurulan komisyonlarla belirlenen yaklaşık yüz kişilik iltisaklı içinde büyük ve iriler bulunmuyor. Zaten bidayette de tahminler bu yöndeydi. Biri çıkıp dese ki Reis’i kendi arkadaşları yalnızlaştırıyor, kim, ne diyebilir bu iddiaya? Neden siyasi çevrelerdeki iltisaklılara “istifa” çağrısı yapılıyor. Onlar hakkında da “ihraç” sistemi uygulanamaz mı?

***

FETÖ ile iltisaklı çevreler dediğinizde geniş bir yelpazeden bahsediyorsunuz. Her türlü meslek ve meşrepten insanları bu çerçevenin içine almanız mümkün. Hızı, kapsamı, ve icrası konusunda tereddütler oluşturuyorsa da iltisaklılarla mücadele sürüyor. Ancak bir kesim var ki bilinçli ya da bilinçsizce göz ardı edilmiş gibi görünüyor.

Liselilerden ve ortaokul öğrencilerinden söz ediyorum. Bu güne kadar lise öğrencilerinin ya da ortaokul öğrencilerinin iltisaklı kapsamına alındığına dair bir bilgiye ulaşamadım. FETÖ okullarının kapatılmasıyla binlerce liseli ve ortaokul öğrencisi devlet okullarına ya da özel okullara yerleşti. Şimdi soruları sıralayalım.

Fetöcü okullardan devlet okullarına geçen öğrencilerin gezici ve benzeri başka unsurlarla birlikte hareket ederek liselerde kargaşa çıkarmaları ve eğitim düzenini bozarak ikinci kalkışmayı başlatma ihtimalleri yok mu?

Okullar açılalı henüz bir hafta oldu. Kimi okulların özellikle karıştırılmak istendiğine dair bazı duyumlar alıyoruz. Sanal âlemde çokça sözü edilen Ekim Planı liselerden başlatılmak istenilebilir mi?

***

Kimse, abartıyorsunuz, liseli çocukların böyle şeylere karışmaları yaşları göz önüne alınırsa mümkün gözükmüyor, demesin. 16 Temmuz İşgal Girişimi’nde Kuleli Askeri Lise öğrencilerinin ellerine silah verilerek sokağa sürüldüklerini hatırlatmak isterim.

Uyarım, başta eğitim çalışanı meslektaşlarıma ve Milli Devrim Hareketi kahramanı aziz milletimedir.