HATİMDER ve Mustafa Duran organizatörlüğünde, Hatay İmam-Hatip Liselerinde Konferanslar düzenlendi.

Antakya Karlısu Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Mustafa Duran ve HATİMDER başkanı Mehmet Yolcu tarafından Hatay İmam-Hatip Liselerine yönelik “Verimli Çalışma ve Başarma Yöntemleri” konferanslar dizi için Psikoterapist, Aile ve Eğitim Danışmanı Adnan Kalkan 3 günlük program için Hatay’a davet edildi.

Mustafa Duran’ın okul müdürlüğü görevini devam ettirdiği Karlısu Sosyal Bilimler lisesinde başlayan program, Habib-i Neccar Anadolu İmam-Hatip Lisesi, TOBB Anadolu Proje İmam-Hatip Lisesi, Hz.Ayşe Anadolu İmam-Hatip Lisesi, Milli İrade Anadolu imam-Hatip Lisesi ve Altınözü İmam-Hatip Lisesi ile devam etti. Ayrıca Hatay Fen Lisesi Pansiyonu öğrencilerine de bir konferans yapıldı.

3 günlük yoğun konferans programında Adnan Kalkan kısaca şu konularda öğrencilere tavsiyelerde bulundu:

-          Başarıya inanmayan herhangi bir konuda başarılı olamaz. Ecdadımızı okuyun ki kendinize güveniniz artsın.

-          Azim başarıya açılan kapıdır.

-          Çalışana Allah (cc) verir. Siz de çalışın size de versin.

-          Önyargılarınızı kırın. Olumlu düşünün.

-          Başarıyı sabırla isteyin. Bilginin beyne işleme süreci vardır. Sabırla ve çalışmalarınızı sürece yayarak çalışın.

-          Hiçbir mazeret yapılmayan işin yerini tutmaz. En küçük gayret, en yetersiz çalışma, en sıradan başarı; yapılmayan bir işten, en geçerli, en büyük mazeretten daha değerlidir.

-          Başarıyı istemek duadır. Fakat en etkili dua çalışmaktır.

-          Kitap okuyun. Okuyan beyin sağlam olur. Anlar, yorumlar ve anlamlandırır.

-          Hayatta hiç bir başarı bedelsiz elde edilmez.

-          Bu bedel bazen uykusuzluk, bazen sağlık, bazen de sosyal hayatın bir kısmından mahrumiyet şeklinde olabilir. Önünüze çıkan zorlukları başarıya giden merdivenin birer basamakları yapın.

-          Zararlı Alışkanlıklardan Uzak Durun. Zararlı alışkanlıklar beynin ve başarının düşmanlarıdır.

-          Mutlaka hedefiniz olsun. Amaçsız çalışmanın başarı getirdiğine rastlanılmamıştır. Ders çalışırken bir Hedef çerçevesinde çalışın.

-          Planlı çalışma başarıya götürür. Mutlaka bir planınız olsun.

-          Zamanınızı iyi planlayın. Zaman yönetimi her alanda başarıya götüren etkenlerdendir.

-          Milli ve manevi değerlerinizi okuyun ve yaşayın. Bu vatanın size ihtiyacı var. Bu gün bizim omuzlarımızda olan “Vatan hizmeti” yarın sizin omuzlarınızda yükselecektir.

 

Eğitimci Yazar Adnan Kalkan 3 günde 7 okulda yaklaşık 1200 öğrenciye eğitim seminerleri verdi ve kitaplarını imzaladı. Daha sonra çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Adnan Kalkan Kimdir?

Sosyal Bilgiler Öğretmenliği yaptı. Daha sonra Sosyoloji okudu. Selçuk Üniversitesinden Psikoterapi eğitimi aldı. Kalkan Aile Terapi ve Dikkat Geliştirme Merkezi kurucusudur.  Aile Bilim Kültür ve Eğitim Derneğinin Kurucu Başkanıdır. Ayrıca ASİM(Adana Sivil İnisiyatif Meclisi) Genel Sekreteryasıdır. Yazar, Şair, Aile ve Eğitim Danışmanıdır.