Eğitim ve özlük hakları dışındaki konularda grev -  boykot yapmasıyla maruf malum sendika, bugünlerde okulları dolaşıyor. Aklı sıra yöneticileri sigaya çekiyor. Binlerce vatan evladı şehit edilirken tek kelime etmeyip sözüm ona yaşamı ve yaşatmayı savunmak için derse girmeyen sendikanın yöneticileri, okullara yön vermeye çalışıyor.

28 Şubat sürecinde başörtülü velileri okul bahçelerine bile sokmayan bu zihniyet, hâlâ aynı teraneyi çalıyor. Okul bahçelerinde sakallı, sarıklı kişiler dolaşıyormuş. Bu insanlar gidecekleri yerlerle ilgili olarak sizden izin mi alacaklardı? Veliye, vatandaşa karışma cüretini nereden alıyorsunuz? Vatandaşın sarığı, sakalı suç oluyor da sizin top sakalınız, ağzınızı görünmez kılan bıyıklarınız, örgütvari kıyafetleriniz çok mu çağdaş? Bu insanlar sizin kılık kıyafetlerinizle ilgili basına gammazlık da yapmıyor. Niye bu kadar rahatsız oluyorsunuz?

Bir türlü değerler eğitimini sindiremiyorlar, müthiş rahatsızlık duyuyorlar. Bu ülkede yıllarca yabancı ...izm'lerin propagandasının yapıldığını ve bu izm'ler uğruna ne ocakların söndürüldüğünü ne çabuk unuttunuz? Özlenen bu mudur? Okullarda değerler eğitimi veren her kuruluşun elinde onayı var. Korsan bir faaliyet yok. Espri kabilinden anlatılan şeylerle ilgili zorlama yorumlar yaparak ne  yapmaya çalışıyorsunuz? Bu ülkenin okullarında tarihimize, değerlerimize yıllarca küfredilirken hiç rahatsız olmuş muydunuz?

İnsanların namazı bunları fena halde geriyor. Çocuklar Cuma namazına gidiyormuş. Ne büyük suç (!) İmam Hatip öğrencileri, bu ülkenin müslüman çocukları kiliseye mi gidecekti? Derdiniz kanuna, kurala riayetse 1 Ocak 2016'dan itibaren rahata ereceksiniz. Derdiniz başka ise biz ibadetten vazgeçecek değiliz. Size zorla namaz kıldırmak bizim işimiz değil. Rahat olun. Yüce Yaratıcı'nın kimsenin ibadetine ihtiyacı yok.

Okullar, yapılamayan dersler için telafi eğitimi yapıyor. Bunlar rahatsız oluyor. Niye rahatsız oluyorsunuz? Öğrenci eksik yetişmiyor işte, memnun olsanıza. Bizim okullardaki varlık sebebimiz ne? Gerekirse telafi eğitimi yapılır. Okullara bu manada hesap sormak kimsenin haddine değil.

Okullarda mescid açılmaması için yıllarca savaşım veren bu zihniyet, bir müddet aynı minval üzere gideceğe benziyor. Kim ne yaparsa yapsın, ne derse desin. Biz, bu milletin evlatlarına kültürü, değerleri doğrultusunda eğitim verneye devam edeceğiz. Değerlerine bağlı ve değerlerini yüceltmeye kararlı eğitimcilere selâm olsun. 

EROLERMİŞ

Eğitm Bir Sen istanbul  3 Nolu Şube Başkanı