Her geçen gün zararlı alışkanlıklar gençlerimizi kuşatmaya devam ediyor. Sigara kullanımı ilkokul düzeyine indi.

Aileler başta olmak üzere eğitimciler tedbir alınması konusunda daha duyarlı olmalıdır.

Bazı Bağımlılık Arzeden Unsurlar Şunlardır.

- Alkol

- Sigara

- Esrar –Eroin bağımlılığı

- Zarar verecek boyuta gelen TV, internet, Tablet, Bilgisayar…

Gençleri bu bataklıktan kurtarmak ve daha da önemlisi bu bataklığa batmasını önlemek için tüm devlet ve STK’lar seferber olmalıdır.

Tam da bu konu üzerinde örnek bir tiyatro gösterisine davet edildim.

Yüreğir Gençlik Hizmetleri Merkezi, Adana Yüreğir Rehberlik ve Araştırma Merkezi ve Yüreğir Atakent İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan “Masallarıma Kar Yağıyor” adlı tiyatroda madde bağımlılığının bireye, aileye ve topluma ne denli büyük zarar verdiğini çok anlamlı bir şekilde işlemişler.

Yüreğir Gençlik Hizmetleri Merkezi Müdürü Sayın Habip Bilgin, Adana Yüreğir Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Sayın Cemal Dağhan,  ve Yüreğir Atakent İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdire Hanım İkbal Kalın ile Çocuk Gelişim Öğretmeni Bilgin Güneş Rehberlik Alan Öğretmeni Nilay Bal’a organize ettikleri bu anlamlı tiyatrodan dolayı kendilerini tebrik ederim. Bu anlamlı çalışmaların artarak devam etmesini ve daha da yayılmasını arzu ediyoruz.

Eğitim-Öğretim sadece dersten ibaret değildir. Sağlıklı bir nesil için sosyal etkinliklere, spora önem verilmeli. Gençleri yetenekleri ölçüsünde yönlendirmeli ve geliştirmelidir.

Küçük dokunuşlar bazen büyük değişikliklere vesile olur.

Adnan Kalkan

Aile ve Eğitim Danışmanı