O “Oku!” buyurdu, okuyorum.

Slogan dikkat çekici ve güzel. Ancak eylem, çok daha güzel.

“Her eylem yeniden diriltir beni,
Nehirler düşlerim göl kenarında.”

Diyen güzel insan Mehmet Akif İnan’ın sözlerini tefsir edercesine kutlu bir eylem.

Okumak cehalet çağında büyük bir erdem.  

Cehalet çağı, firavun gölgesinde bir devir. Kurtuluş için çırpınmamak hükme razı olmaktır. Onun için bize farz olan, eylemdir. Göl kenarında nehirler düşlemek, hatta ummana gül salmaktır.

"Zaman bendedir ve mekân bana emanettir şuurunda bir gençlik" muştusu…

Yeni Türkiye için yeni nesil lazım. Yeni nesil “okumak” eylemi ile dirilecek. Şimdiden buna rağm olanlara selam olsun.

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Ekip 42” projesi, okuyan bir nesil yetiştirmenin sancısını çeken yüreklerin ortak bir çabası.

Üstelik sadece bir slogandan ibaret değil. Tam anlamıyla uzun vadeli ve planlı bir süreç. Tüm öğretmen ve öğrencilerin, hatta velilerin dâhil olduğu bir okuma seferberliği.

“O “Oku!” buyurdu, okuyorum.” sloganı harika bir tercih.

Her şeyin bir bedeli var madem, âlemi anlamanın da bir bedeli olmalı. Âlemi anlamak, kendimizi anlamaktır. Kendimizi anlamak Rabbimizi anlamaktır.

Onun için Oku!” buyuruyor rabbimiz.

Onun emrine uyan doğru yolda olur.

Proje hakkında daha fazla yazmak yerine sizleri http://www.ekip42.com/ adresini ziyaret etmeye davet ediyorum. Bu örnek proje her eve lazım.

Sözü, güzel bir insan, nezaket timsali ve okuma eylemcisi Eğitimci Yazar Murat Soyak’ın bir yazısından iktibasla bitireyim:

Kitap(lar) okumanın erdemini, güzelliğini, yararlarını hiç usanmadan anlatmak gerek. Okumak, insanı geliştiren, yücelten bir çaba. Okumak, başka hayatların, insanların, fikirlerin dünyasına yapılan bir yolculuk. Ötekini hakkıyla bilmenin, tanımanın en etkili yolu.” (kaynak: http://dirilisvakti.com/okumak-uzerine/ )

Muhabbetle kalın.