Kişinin kendisini tehdit veya baskı altında algıladığında verdiği fiziksel, zihinsel, duygusal ve davranışsal tepkiler bütünüdür.

   Öğrencilerin stres kaynaklarını  üç boyutuyla düşünmek gerekir. Birincisi aile, ikincisi okul yönetimi ve öğretme-öğrenci boyutudur.

   Aile boyutuyla ilgili söylenecek çok şey bulunmaktadır. Bunlardan beslenme koşullarının yetersizliği ve aile içi şiddetin halen hüküm sürmesi öğrencinin stres kaynaklarındandır.

    Diğer taraftan, okul politikaları öğrencinin stres yaşamasında etkili olabiliyor. Özellikle, okul yönetiminin uyguladığı olumsuz politikalar öğretmenlere ve öğrencilere yansıdığından stres oluşturabilmektedir. Çünkü öğretmenin ve öğrencinin moralini olumsuz etkilemektedir.

    Öğrencinin sınıf yaşantılarındaki olumsuzluklar da stres kaynakları arasındadır. Öğrenciler arasında baş gösteren uyum problemleri bunlar arasındadır.

    Bunlarla birlikte akran zorbalığı öğrencinin stres kaynaklarındandır. Yine, öğrenciler arasında görülen çeteler stres kaynakları olabilmektedir. Ayrıca öğrenciler arasında görülen iletişim sorunları stres kaynağı olabilmektedir. Öğretmenlerin çok nadirde olsa gösterdiği otoriter tutumlar öğrencilerin stres yaşamasına neden olabilmektedir.