Bugün öğretmenler günü dolayısıyla haftalık yazımın dışında bir yazı yazmayı planlarken; dünden beri özelden gelen mesajlar fikrimi değiştirdi.

Hepsi de öğretmenlerden. Kimi tanıdık kimi ise www.ajanskamu.net ‘teki yazılarımızı takip eden değerli takipçilerimizden…

Madem bugün öğretmenler günü, ben de sözü arkadaşlarıma bırakayım dedim. İçerikleri aynı olan mesajlardan birer tane seçerek özellikle en çok değinilen hususlardan birkaçını paylaşacağım. Bir iki imla dışında içeriklerine dokunmadım.

Elbette ki yetkililerimiz bu hususlarda ellerinden geleni yapıyorlardır. Yine de söz konusu insan olunca bazen gözden kaçanlar veya izah isteyen durumlar olabiliyor. Bizimki elçilik sadece.

(M.A. ADANA) “Selamünaleyküm İzzet Bey, sizden bir ricam olacak gerekli yerlere ileteceğinizi ümit ediyorum. Yazın yetkili sendikanın büyük bir gayreti ve hükümetimizin de duyarlılığı ile 6353 öğretmen Özür grubundan yeni yerlerine tayin oldular.

Biz ise Şubat ayında mesleğe geri dönüş yapmış adaylık sürecini ve zorunlu hizmetini tamamlamış öğretmenleriz. Tahmini 100 kişi kadarız.  Ya unutulduk ya da yeni öğretmen muamelesi yapıldı.

Şimdi ise bir söylenti var; şubat ayında atandığımız için on gün yirmi gün ya da bir ay ile yine bir yılı doldurmadığımızdan sistem başvuru yapmamıza müsaade etmeyecekmiş.

Bununla ilgili bir yazı yazsanız çok mutlu olurum.

Ben sekiz yıllık öğretmenim ve beş yıl hiç bir yerinde telefon çekmeyen, internet olmayan, köy konağı - kahvesi, bakkalı olmayan bir köyde adaylığımı zorunlu hizmetimi tamamladım. Tekrar bize acı çektirmesinler.  Eşim hamile ve 3 yaşına yakın bir kızımız var. Bana ihtiyaçları var. İnşallah-u Rahman diyerek rica ediyorum bizleri unutmayın.”

(A.Y. KONYA) “Bu yazıyı aynı anda birçok kişiye gönderiyorum. Lütfen gündeme getirin. Eş durumu konusunda dikkat çekmek istediğim bir problem var. Gerçi hakkını yemek istemem, bakanlık yetkililerimiz ellerinden geleni yapıyorlar.

Söylemek istediğim şu: Büyükşehir yasasından dolayı en uzak köyler de mahalle olduğundan aynı ilçede görev yapan eşler eş durumu tayini isteyemiyorlar.

Mesela biri ilçenin bir mahallesinde diğeri diğer mahallesinde ama arada 100-150 km olanlar var. Farklı ilçelerde olup da arada 10 km olanlar tayin isteyebiliyor. Acaba bakanlığımız bu konuda bir düzenleme yapamaz mı? Mesela ilçe esaslı değil de km esaslı olsa daha güzel olmaz mı? Bu sebepten mağdur olanlar var. Yetkililerimize saygılarımızla birlikte sunarız.

 (A.K ANTALYA) “İyi günler, çok sayıda internet sitesi arasında fırsat ve internet buldukça takip ettiğim bir sitesiniz. Yazılarınızı da okuyorum genelde.

Ben bir köy öğretmeniyim, korkmayın hemen, size derdimi anlatacak değilim. Ülkemiz bu kadar hain saldırı altında iken sizi kendi dertlerimle sıkmak istemem. Bir şeyi merak ettim de dikkat çekmek istedim:

Bazı sendikalar öğretmenler arasında araştırma yapmışlar. Güzel de neden aynı sorulara çok farklı sonuçlar almışlar? Acaba herkes istediği sonucu mu yansıtmak istiyor? Bir kastım yok, sendikam da yok, önemli değil ama bence sendikalar öğretmenlerden aldıkları paraların hakkını vermeliler.”

(S.D. BURSA): “İzzet Bey, kamumanset ve ajanskamu sitelerindeki yazılarınızı okuyorum genelde. Yazdığınız yazılar gerçekten de önemli konular ama biraz öğretmenlerin sorunlarına ve isteklerine değinseniz iyi olacak.

Mesela şu alan değişikliği ne zaman olacak? Sendikalar bu konuda ne yapıyor? Gerçekten bir çalışma var mı? En azından diplomaya dayalı değişiklik olacak diye duyduk, ne kadar doğru? Gündeme getirirseniz ne güzel olur. İyi geceler.”

(H.Ç. İSTANBUL): “Milli Eğitim Bakanlığımız evi olmayan öğretmenlere yönelik bir araştırma yapıp talep toplasa ne güzel olur. TOKİ işbirliği ile evi olmayan öğretmenlere taksitle ev alma imkânı doğsa da bankaların soygunlarından kurtulsak. Bunu bir yazınızda yazın lütfen.”

(ATAMA BEKLEYEN ÖĞRETMENLER): Bu konuda çok mesaj geliyor. Eminim her yere gidiyordur bu mesajlar. Hepsinin umudu bu öğretmenler gününde büyük bir müjde…

Bir görüş de ben ekleyeyim. Muhterem basınımız öğretmenlerle ilgili haberlerde biraz daha hassas davransa ne güzel olur.

Bir milyona yakın öğretmenden biri tanesi bir hata yapsa, suç işlese, günlerce bütün öğretmenler yapmış gibi haber yapıyorlar. Çok güzel işler yapan, görevinin çok çok ötesinde vatan millet hizmeti yapan on binlerce öğretmen de var. Onları neden hiç gündeme getirmezler acaba? Bu da benden olsun efendim.

Bizden iletmesi, madem bugün öğretmenler günü…